Να γίνουμε το νέο που θα εμπνεύσει τη χώρα, τόνισε ο Απ.Τζιτζικώστας

Την πρώτη προεκλογική ομιλία στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στην οποία παρουσίασε το σχέδιο του για την επόμενη μέρα στο κόμμα. Όπως τόνισε «έχουμε να επιλέξουμε αν θα συντηρήσουμε το παλιό που τελειώνει, ή θα γίνουμε εμείς το νέο που θα εμπνεύσει και τη χώρα», σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου παρά μόνο για τα συμφέροντα εκείνα που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν».

Σε μια ομιλία που είχε αρκετή δόση αυτοκριτικής, ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατέθεσε τις θέσεις και τις προτάσεις του για ένα κόμμα ανοιχτό, δημοκρατικό, διαφανές στα οικονομικά του, συμμετοχικό, με θητεία σε όλα τα όργανα, προτείνοντας τη διεξαγωγή Συνέδριου για την Αναγέννηση της Κεντροδεξιάς.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα έδωσε ένα πλήρες σχέδιο αλλαγών για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κόμματος, όπως οραματίζεται να είναι η ΝΔ της επόμενης μέρας.

«Έχουμε να επιλέξουμε αν θα συντηρήσουμε το παλιό που τελειώνει ή θα γίνουμε εμείς το νέο που θα εμπνεύσει και τη χώρα. Κάποιοι μας λένε να περιμένουμε. Τη θεωρία του ώριμου φρούτου; Μα, το φρούτο του ΣΥΡΙΖΑ σάπισε και απειλεί να σαπίσει όλη την κοινωνία. Τα γεγονότα τρέχουν πιο γρήγορα από το παλιό πολιτικό σύστημα. Ποιοι νομίζουν ότι στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχει κάποιος που έχει την πολυτέλεια του χρόνου; Χρόνο θέλουν να αγοράσουν τα συμφέροντα, που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν. Γι’ αυτό και η οργή τους. Γι’ αυτό και οι επιθέσεις τους. Με τα ίδια παλιά αποτυχημένα κόλπα τους. . Η ενότητα του κόμματος δεν κινδυνεύει από την κίνηση, αλλά από την ακινησία. Η Νέα Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τη μετεξέλιξη σε ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό, συμμετοχικό, αλλά από τη συντήρηση όσων η κοινωνία απέρριψε»

Παράλληλα, όπως αναφέρει το euro2day, τάχθηκε υπέρ της θητείας τόσο για τον πρόεδρο όσο και για όλα τα κομματικά όργανα. Για τον αρχηγό του κόμματος πρότεινε ότι η θητεία να επιβεβαιώνεται κάθε 2 χρόνια και συνολικά δεν θα μπορεί να ξεπερνάει τα 8 έτη . Όσον αφορά το συνέδριο ο Απόστολος Τζιτζικώστας είπε. «Απόφασή μου είναι να πάμε μετά από έναν οργανωμένο διάλογο σε ένα Συνέδριο Αναγέννησης της Κεντροδεξιάς, που θα αλλάξει το καταστατικό μας, θα επικαιροποιήσει τις θέσεις μας, και θα δημιουργήσει το εθνικό σχέδιο για την αναγέννηση της χώρας. Η σύγχρονη Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία. Κι αυτό πάνω από όλα σημαίνει ότι δεν περιχαρακώνεται στις κλίκες της. Δεν κρατάει επετηρίδα. Αλλά όταν μιλάει για αξιοκρατία στην κοινωνία το εφαρμόζει πρώτα στο σπίτι της»