«Πιο ψηλά, πιο δυνατά, πιο γρήγορα»

«Εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να ξεχάσουμε ποτέ ότι το κίνημα μας δεν γεννήθηκε σε μια ιστορική στιγμή αγανάκτησης, και τυφλής διαμαρτυρίας φοβισμένων και απελπισμένων πολιτών που οδηγούνταν στο έσχατο όριο της κοινωνικής σύγκρουσης, στο όριο μιας εμφυλιοπολεμικής διαμάχης Υπήρξε προϊόν κοινωνικής διεργασίας και πολιτικής διεκδίκησης δεκαετιών. Ένωσε κάτω από την ίδια στέγη τις δυνάμεις της εθνικής αξιοπρέπειας, του δημοκρατικού εκσυγχρονισμού και της πολιτικής χειραφέτησης. Μπόλιασε τη δημόσια ζωή με τις αξίες και τις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού» σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή με αφορμή τα 34 ψρόνια από την 18 Οκτωβρίου 1981 και τη νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου στις εκλογές.

«Είναι ιστορική ύβρις να αυτοαναγορεύεται ως “πρώτη φορά αριστερά” μια κυβέρνηση που σε τίποτα δε θυμίζει τη δημοκρατική και προοδευτική αριστερά, και μάλιστα με τη μορφή ενός ανορθόγραφου αντιγραφέα της ιστορίας. Σήμερα θυμόμαστε και δεσμευόμαστε» είπε η κ Γεννηματά αφήνοντας σαφή αιχμή προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα επιτρέψουμε την παραχάραξη της ιστορίας και την προσφορά της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης στον τόπο.

Δεν θα επιτρέψουμε την ακύρωση και τον εκμηδενισμό της Μεταπολίτευσης που αποτέλεσε την πιο προοδευτική εποχή στην ιστορία της χώρας.

Βάζουμε τέλος στη πολιτική λεηλασία του χώρου μας.

Γιατί εμείς ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα ότι κόμματα και παρατάξεις που ριζώνουν βαθειά και επιδεικνύουν αντοχές σε διαδρομές δεκαετιών, που σέβονται την ιστορία και την διαδρομή τους, που πιστεύουν στις αξίες και τις αρχές με τις οποίες ξεκίνησαν και στους στόχους που τάχθηκαν να υπηρετήσουν, δεν περνούν στο περιθώριο της ιστορίας».

Στη συνέχεια εκτίμησε ότι «επιστρέφουμε δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο. Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, τώρα αρχίζει ο μαραθώνιός μας, με βάση το αγωνιστικό τρίπτυχο του Ολυμπισμού “πιο ψηλά, πιο δυνατά, πιο γρήγορα”».

.Το 3ο και χειρότερο Μνημόνιο, είναι το αποτέλεσμα του 1ου καταστροφικού για τη χώρα 7μήνου διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα» συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Μετά τις εκλογές η δεύτερη Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, έχει την ευθύνη υλοποίησης του 3ου και χειρότερου Μνημονίου. Είναι το αποτέλεσμα του 1ου καταστροφικού για τη χώρα 7μήνου διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα.

Αποτέλεσμα μιας δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης που δεν ήταν τίποτα άλλο από μια ακολουθία εγκληματικής άγνοιας, τυχοδιωκτικών επιλογών και καιροσκοπικής μικροκομματικής και εσωκομματικής διαχείρισης.».

· Θα στηρίξουμε όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Όπως πράξαμε πρόσφατα στην Βουλή ψηφίζοντας τα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

· Θα στηρίξουμε με προτάσεις και πρωτοβουλίες, όλες τις προσπάθειες για την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους. Οι οποίες βέβαια ως τώρα παρά τα μεγάλα λόγια του κ. Τσίπρα, έχουν μείνει στην απόφαση του Eurogroup του 2012.

Είμαστε ενεργά και μαχητικά αντίθετοι στα μέτρα που εντείνουν την ύφεση, δημιουργούν νέες κοινωνικές αδικίες και οδηγούν σε αύξηση της ανεργίας».

Προανήγγειλε ότι θα καταψηφίσει τους «νέους φόρους για τους αγρότες, τους μισθωτούς, τα ελληνικά νοικοκυριά, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στην εκπαίδευση».

«Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε προτάσεις αποδόμησης του Κοινωνικού χαρακτήρα του Ασφαλιστικού Συστήματος, που οδηγούν σε συντάξεις αναξιοπρέπειας και μάλιστα για ανθρώπους που έχουν πληρώσει πολλά χρόνια εισφορές στο ΙΚΑ.

Καταδικάζουμε την έλλειψη κάθε μέριμνας για την Δημόσια Εκπαίδευση, τα Δημόσια Νοσοκομεία, τις Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αποκαλύπτουμε τις τεράστιες καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ, την έλλειψη κάθε αναπτυξιακού και επενδυτικού σχεδιασμού, την εγκατάλειψη των μικρομεσαίων και των αγροτών».