Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση προσθέτει και άλλα αντιλαϊκά μέτρα σε όσα παρέλαβε

Το πολυνομοσχέδιο έχει «αντιλαϊκά προαπαιτούμενα», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή. «Τα περί διορθωτικών κινήσεων είναι παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του. Αν πιάσουν τόπο στην κοινωνική συνείδηση, θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος», προειδοποίησε και επεσήμανε πως «όσο πλησιάζει η ώρα της ψήφισης τόσο δυναμώνετε τα ντεσιμπέλ της προπαγάνδας, προσπαθείτε να κερδίσετε χρόνο».

«Παρουσιάζετε ως προνομιούχο τον συνταξιούχο των χιλίων ευρώ που συντηρεί τον άνεργο γιο του» ανέφερε δε. «Το ασφαλιστικό η κοινωνική ασφάλιση, ο λαός και η νεολαία δεν θα σας αφήσουν σε χλωρό κλαρί, τα μέτρα που προτείνετε δεν είναι τα μόνα, θα έχουμε και άλλα» προέβλεψε ακόμη.

«Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί τίποτα από αυτά που παρέλαβε και προσθέτει και άλλα αντιλαϊκά μέτρα», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας επανερχόμενος στο πολυνομοσχέδιο. «Λέτε ότι η τήρηση της δανειακής συμφωνίας και η επιτυχής αξιολόγηση από την τρόικα έχει διεθνή σημασία γιατί κρίνει την τύχη της αριστερής κυβέρνησης», είπε και εκτίμησε ότι «τα ίδια λένε πάνω κάτω και οι πολιτικοί σας φίλοι της γαλλικής και ιταλικής σοσιαλδημοκρατίας».

Ο κ. Κουτσούμπας σχολίασε και το χθεσινό επεισόδιο του ΚΚΕ με την Χρυσή Αυγή επαναλαμβάνοντας όσα είχε πει το κόμμα του. «Δεν βγάζουν τσιμουδιά, κάθονται κότες, γίνονται λαγοί στο άκουσμα της SIEMENS που ήταν χρηματοδότης του ιδεολογικού τους πατέρα του Χίτλερ», είπε και πρόσθεσε πως «μόνο παρεμπιπτόντως αναφέρομαι, δεν αξίζει να χαλάς σάλιο γι’ αυτούς τους τύπους».

Πηγές: skai.gr, naftemporiki.gr