«Παράθυρο» για συνεργασία Ποταμιού-ΠΑΣΟΚ από Λυκούδη-Κωνσταντινόπουλο

Θετικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το Ποτάμι, εμφανίζεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι δεν είναι καθόλου πρόωρη η συζήτηση για τη συγκρότηση του λεγόμενου χώρου της σοσιαλδημοκρατίας. Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM  ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε ότι όλοι μαζί θα πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα για τη δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, που θα περιλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Όμως πρέπει όλοι μαζί να αποφασίσουμε το πολιτικό διακύβευμα. Να υπάρξει ο μετασχηματισμός αυτών των κομμάτων σε μια μεγάλη παράταξη» τόνισε και υπογράμμισε ότι η «χώρα τώρα έχει ανάγκη αυτό τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας όσο ποτέ άλλοτε». Παράλληλα ο κ. Κωνσταντινόπουλος ζήτησε «να αφήσουμε τις συζητήσεις που αφορούν τα πρόσωπα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με βάση τις πολιτικές. Πρέπει να δούμε το πρόσφατο παρελθόν, τι συνέβη για να δούμε τι λάθη δεν πρέπει να ξανακάνουμε».

To ενδεχόμενο συνεργασίας του Ποταμιού με το ΠΑΣΟΚ άφησε ανοιχτό και ο βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, τονίζοντας ότι οι δύο χώροι «δεν είναι πολύ μακριά». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού μιλώντας και εκείνος με τη σειρά του στο Πρακτορείο 104,9 FM, η χώρα έχει ανάγκη να ορθοποδήσει και γι’ αυτό η συζήτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας είναι επίκαιρη.

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα συγκροτηθεί ο ευρύτερος χώρος της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης, υπογράμμισε ότι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα και σημείωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει η λογική της συγκόλλησης, είμαστε 4 εσείς 6 πάμε να γίνουμε 10».

Παράλληλα επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια αναγεννητική για να αποτραπεί το ενδεχόμενο αποτυχίας και υπενθύμισε ότι και στο παρελθόν έγιναν πολλές προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ πολιτικών δυνάμεων του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς, αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα. «ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν είναι τόσο κοντά ώστε να καίγονται και τόσο μακριά ώστε να παγώνουν» πρόσθεσε με νόημα ο κ. Λυκούδης.

Ερωτηθείς για το αν έγινε αυτοκριτική για τα ποσοστά που συγκέντρωσε το Ποτάμι στις πρόσφατες εκλογές, ο κ. Λυκούδης ανέφερε ότι ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για το συνέδριο του κόμματος, όπου θα γίνει και η αποτίμηση του αποτελέσματος και επανέλαβε ότι το Ποτάμι κατάφερε σε τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις να βρίσκεται σταθερά στη Βουλή και να εκλέγει και ευρωβουλευτές, κάτι που χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό.