Μήνυμα ενότητας από τους τέσσερις για την προεδρία της ΝΔ

«Αντίπαλος μας είναι μόνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,  η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή.

Όπως εξηγούν, συναντήθηκαν εν όψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου και στέλνουν «ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του καταστατικού.

Πριν τη συνάντηση, είχε γίνει γνωστό ότι ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη επιστρέφει στην ΚΕΦΕ της Νέας Δημοκρατίας, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που προχωράει ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μετά τη χθεσινή μου παρέμβαση επιβάλλαμε τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Ήδη αναρτήθηκαν στο ίντερνετ οι προδιαγραφές και προχωράμε στην ανοικτή διαδικασία», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, λέγοντας πως είναι αυτονόητο ότι επιστρέφει ο εκπρόσωπός του στην ΚΕΦΕ. Σχετικά με τη συνάντησή του πριν την Κ.Ο. της ΝΔ με τους άλλους υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος, είπε ότι συζητά μαζί τους τηλεφωνικά, τακτικά, και πως θεωρεί πάντα ότι μια συζήτηση μεταξύ των συνυποψηφίων βοηθά για όλα τα θέματα.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιμάρας έκανε λόγο για πολλή παραπληροφόρηση σχετικά με τη διαδικασία επιλογής της εταιρείας για τη μηχανογραφική υποστήριξη της εκλογής νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

«Επαναλαμβάνω την ομόφωνη απόφαση της ΚΕΦΕ σύμφωνα με τη οποία αύριο Πέμπτη 15/10 θα ανοιχτούν οι κλειστές προσφορές των όποιων εταιρειών θελήσουν να μετάσχουν στη διαφανή διαγωνιστική διαδικασία –σύμφωνα με τη πρόσκληση ενδιαφέροντος που έχει αναρτηθεί στο site του κόμματος- με τη παρουσία των εκπρόσωπων των υποψηφίων» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι «κάθε άλλο που λέγεται και γράφεται εξακολουθεί να βλάπτει την τιμή και την υπόληψή μου και ρίχνει νερό στο μύλο της Κυβέρνησης που ισοπεδώνει με τις πολιτικές της τα λαϊκά στρώματα».

Αδ.Γεωργιάδης: Στέλνουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας

Σε εξαιρετικά καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δήλωσε αμέσως μετά ότι η χθεσινή μέρα είναι παρελθόν. Όπως είπε ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, στη συνάντηση συμφωνήθηκε η συνέχιση διαδικασίας με βάση το καταστατικό.

Στέλνουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας, η Ν.Δ. προχωράει μπροστά ενωμένη, είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου και η συμμετοχή για όλους τους ψηφοφόρους θα είναι 3 ευρώ.

Απ.Τζιτζικώστας: Είναι η ώρα να ακούσουμε τη φωνή της κοινωνικής βάσης

Την εκτίμηση ότι η δημοκρατική έκφραση της κοινωνικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας δεν αποτελεί κίνδυνο, εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας, δίνοντας στη δημοσιότητα τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται στη συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων στη Βουλή. Σε δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας υπογραμμίζει ότι «οποιαδήποτε καταστρατήγηση του καταστατικού, προσχηματικές αντιδράσεις και τυχόν ακύρωση των εκλογικών διαδικασιών, θα συνιστούσε πραξικόπημα, παραβίαση κάθε αρχής δημοκρατικότητας και νομιμότητας και ευθεία προσβολή των μελών της παράταξής μας».

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι «ο κ. Μεϊμαράκης, μετά τις εθνικές εκλογές, έδωσε την εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή του νέου προέδρου της, από τη βάση της παράταξής» και -όπως λέει- με αυτή την απόφαση κατέθεσε και την υποψηφιότητά του. Όπως τονίζει, οι εκλογές θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου, με τον τρόπο που ρητά ορίζει το καταστατικό, με απόλυτη διαφάνεια, με τις ίδιες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την εκλογή του 2009 και με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΦΕ και των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων.

Ο κ. Τζιτζικώστας εξηγεί ότι η εκλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί κατάκτηση των μελών της, μέγιστης νομιμοποίησης και δημοκρατικότητας των επιλογών της και πηγή δύναμης και ανανέωσης για την παράταξη. «Τώρα, είναι η ώρα να ακούσουμε τη φωνή της κοινωνικής βάσης» καταλήγει ο κ. Τζιτζικώστας παρατηρεί ότι κάθε άλλη επιλογή, συρρικνώνει και μικραίνει τη Νέα Δημοκρατία και την κρατά καθηλωμένη στο χθες.