«Γκρίνιες» στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για ΕΝΦΙΑ, 100 δόσεις, ενοίκια

Επί ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο προαπαιτουμένων που κατατέθηκε στη Βουλή για το οποίο τους ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Οι βουλευτές αναφέρθηκαν στο θέμα της φορολόγησης των ανείσπρακτων ενοικίων από τους ιδιοκτήτες την οποία η κυβέρνηση φαίνεται να προσπαθεί να το βελτιώσει. Για τις 100 δόσεις, οι βουλευτές επισήμαναν δεν πρέπει να χάνεται εύκολα η ρύθμιση και ο πολίτης να έχει περισσότερες διασφαλίσεις.  Επίσης τέθηκε το θέμα των ποινών και των προστίμων και για τους πολίτες που είναι σε αδυναμία να πληρώσουν, ενώ προβληματισμό προκαλεί στην ΚΟ και το γεγονός ότι ο ΕΝΦΙΑ παραμένει χωρίς αλλαγές.

Από την πλευρά του, ο κ. Αλεξιάδης επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα φοροκαταιγίδας, ήδη υπαρχόντων φόρων.  Φέρεται, επίσης, σύμφωνα με το skai.gr, να είπε ότι ο ΕΝΦΙΑ αποτελεί μέρος της συμφωνίας και δεν μπορεί να αλλάξει, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές μετά την κατάρτιση του περιουσιολογίου

Βαρύτατο ήταν το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα και για το θέμα του ασφαλιστικού μετά την ενημέρωση που έγινε από τον υφυπουργό κοινωνικών ασφαλίσεων Αναστάσιο Πετρόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι στο μεγάλο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το Νοέμβριο, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει όσες αδικίες μπορεί.