Συλλυπητήρια Ρήγα σε Ντεμιρτάς

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον συμπρόεδρο του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, είχε σήμερα ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

Ο κ. Ρήγας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο από τρομοκρατική ενέργεια στην Άγκυρα δεκάδων αθώων πολιτών, μεταξύ των οποίων και μέλη του HDP, που διαδήλωναν για την ειρήνη.

Παράλληλα, όπως σημειώνει το naftemporiki.gr, μετέφερε τα αισθήματα αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγώνα που δίνεται στην Τουρκία για ειρήνη και δημοκρατία και εξέφρασε τη στήριξη του κόμματος στην επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κουρδικό. Πρόκειται εξάλλου για ζήτημα που έθεσε και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Από την πλευρά του, ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς απάντησε πως η βομβιστική επίθεση στρεφόταν ενάντια σε όλους εκείνους που αγωνίζονται για ειρήνη και δημοκρατία στην Τουρκία. Η ενότητα των αγωνιστών και η αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ είναι εγγύηση πως όσες επιθέσεις και να γίνουν δεν θα κάμψουν τη θέληση των πολιτών για ειρήνη.