Τις συζύγους δύο εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Φύσσα, κατηγορούμενες και οι ίδιες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, είδε στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, λίγα λεπτά πριν ο δράστης μαχαιρώσει τον μουσικό, ο Παύλος Σεϊρλής που κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο μάρτυρας, φίλος του Παύλου Φύσσα που ασχολείται και αυτός με τη μουσική, ήταν στην παρέα του 34χρονου το βράδυ της δολοφονίας. Όπως κατέθεσε, αφού η παρέα βγήκε από την καφετέρια “Κοράλλι” πεζή, τους πλησίασε ο Ρουπακιάς με το αυτοκίνητό του για να ρωτήσει ποια είναι η Κεφαλληνίας. Σύμφωνα με τον μάρτυρα «ο Παύλος του απάντησε: εδώ είσαι φίλε, αυτή είναι. Ο Ρουπακιάς έφυγε με ταχύτητα».
Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στο αυτοκίνητο, δίπλα στον Ρουπακιά καθόταν ένας κοντοκουρεμένος που δεν τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες που του έχουν επιδειχθεί και στο πίσω κάθισμα δύο γυναίκες. Ο κ. Σεϊρλής κατέθεσε πως, από τις φωτογραφίες που του έδειξαν στην Ασφάλεια, αναγνώρισε πως ήταν η Θεώνη Σκαρπέλη, σύζυγος του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη και η Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη, σύζυγος του Ιωάννη Άγγου που βρισκόταν στο Κοράλλι και φέρεται να κινητοποίησε το τάγμα εφόδου.
Ο φίλος του Παύλου Φύσσα κατέθεσε στο δικαστήριο όσα συνέβησαν από τη στιγμή που ο ίδιος και η παρέα του έφυγαν από την καφετέρια και αποφάσισαν να περπατήσουν, καθώς δεν μπορούσαν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους γιατί στο σημείο που τα είχαν σταθμεύσει είχε μαζευτεί ομάδα Χρυσαυγιτών. Όπως είπε ο κ. Σεϊρλής, η ομάδα των μαυροντυμένων που κρατούσαν ρόπαλα ή καδρόνια, όπως ανέφερε, τους κυνήγησε και κάποια στιγμή εγκλώβισε-απομόνωσε τον Παύλο Φύσσα και λίγο πιο πέρα έναν ακόμη φίλο τους. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως και ο ίδιος δέχτηκε χτύπημα από τον κατηγορούμενο Αναστάσιο-Μάριο Αναδιώτη.
Η κατάθεση του μάρτυρα όπως την αποδίδει το “Βήμα”.
Κατά την εξέτασή του, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι έξω από την καφετέρια Κοράλλι είδε κάποιον με μαύρη μπλούζα, ρούχα παραλλαγής, και τατουάζ (αργότερα δήλωσε ότι έχει αναγνωρίσει τον Μιχάλαρο).
Εντύπωση – όπως είπε – του προκάλεσε και μία παρέα τριών ατόμων που καθόταν απέναντι τους, μέσα στην καφετέρια, και εκδήλωναν έντονη κινητικότητα, έστελναν κι έπαιρναν μηνύματα, υπήρχαν συνεχώς βλέμματα. Ο ίδιος βεβαίωσε το δικαστήριο ότι σε φωτογραφίες που είδε αργότερα στο Εφετείο, αναγνώρισε συνολικά τους Μιχάλαρο, Αγγο και Τσαλίκη.
Ο μάρτυρας περιέγραψε τα στάδια της επίθεσης, τα διαρκώς αυξανόμενα άτομα που συνέρρεαν στο σημείο της, τον οπλισμό τους.
«Ήταν μαυροφορεμένοι, φορούσαν παντελόνια παραλλαγής, ένας εξ αυτών κρατούσε ρόπαλο, ίσως καδρόνι; Εμφανίζεται από την πλευρά τους ένας μικρόσωμος άνδρας που παρουσιάστηκε ως αστυνομικός. Μας συνέστησε να απομακρυνθούμε από το σημείο για να μη γίνει καμία φασαρία. Δεν θέλουμε φασαρίες, του είπαμε, το μόνο που θέλουμε είναι να πάρουμε τα αυτοκίνητα μας. Φθάνοντας στην Παναγή Τσαλδάρη, βάλαμε σε ένα ταξί έναν φίλο, τον Χρήστο που ήταν αδιάθετος. Εμφανίστηκε και μία ομάδα ΔΙΑΣ.
Σταματάει ένα αυτοκίνητο με τέσσερα άτομα, είχε δυο γυναίκες πίσω, η μία είναι η Σκαρπέλη, η άλλη είναι η Μπαξεβανάκη, στη θέση του οδηγού αναγνωρίζω τον Ρουπακιά. Μας ρώτησαν πού είναι η Κεφαλληνίας.
Ακούγονταν φωνές από το απέναντι πεζοδρόμιο, από την Κεφαλληνίας, είχαν μαζευτεί 30-40 άτομα, φώναζαν «ελάτε ρε κότες να σας σφάξουμε». Κρατούσαν ρόπαλα, αρχίσανε να μας κυνηγάνε. Είχε έλθει και άλλη ομάδα ΔΙΑΣ.
Δέχτηκα κι εγώ ένα χτύπημα… Ξέρω ότι δέχθηκε χτύπημα κι΄ ο Μελαχροινόπουλος, είχε εγκλωβιστεί στο σημείο, όπως κι ο Παύλος.
Καταφέραμε να κρυφτούμε μέσα σε μία πυλωτή, μας κυνηγούσαν με μηχανές. Ο Παύλος έχει μείνει κάποια στιγμή μόνος του, σε κοντινή απόσταση ήταν ο Μελαχροινόπουλος. Δεν μπορούσα να δω τι συνέβαινε. Είδα μόνο το αυτοκίνητο (σσ: του Ρουπακιά) που σταμάτησε.
Δυο στενά πίσω από την Παναγή Τσαλδάρη συναντήσαμε αστυνομικούς. Τους είπαμε τι είχε συμβεί. Μας βάλανε χειροπέδες, μας πήγανε στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου. Δεν κατάλαβα γιατί. Τους ζητήσαμε να μη μας βάλουν στο ίδιο κελί με άτομα της άλλης πλευράς. Μας βάλανε με έναν κύριο μέσα, μετά μάθαμε ότι ήταν ο δολοφόνος του Παύλου.
Ο συγκεκριμένος κύριος ήταν όλη την ώρα με το κινητό του, με μηνύματα. Μας είπε ότι ήταν περαστικός. Μας δήλωσε, μάλιστα, μη νομίζετε ότι είμαι με αυτούς επειδή φοράω τα ίδια άρβυλα. Όταν μάθαμε από το κινητό για τον θάνατο του Παύλου, ζήτησε να φύγει από τον χώρο.
Ο Μελαχροινόπουλος είδε τον Ρουπακιά να μαχαιρώνει τον Παύλο.
Ο Παύλος ήταν ένας άνθρωπος που μου έλεγε να θέλω το καλό για τους ανθρώπους. Δεν ήταν άνθρωπος που δημιουργούσε καταστάσεις. Διοργάνωνε συναυλίες για άπορους, για παιδιά που είχαν τραυματιστεί…Ποτέ κανείς από εμάς δεν είχε έλθει σε αντιπαράθεση με τη Χρυσή Αυγή. Αποφεύγαμε σημεία πιθανά για καβγά.
Δεν είχα ψάξει ποτέ τι πρεσβεύουν, αργότερα διάβασα… είναι μία οργάνωση τρελών που θέλουν να δολοφονούν ανεξαρτήτως φύλου και εθνικότητας.
Κινούνται σαν στρατός. Ποτέ μα ποτέ δεν κινούνται ατομικά, και πάντα είναι οπλισμένοι. Δεν κινούνται χωρίς εντολές.
Πρόεδρος: Η οργάνωση είναι αλυσιδωτή;
Μάρτυς: Μετά τον θάνατο του Παύλου, διάβασα. Έχουν δηλώσει ότι είναι απόγονοι των Ναζί, ο γραμματέας τους ανέλαβε μάλιστα την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου.
Πρόεδρος: Πώς βρέθηκαν στον χώρο;
Μάρτυς: Ενημερώθηκαν με μηνύματα.
Πρόεδρος: Ποιος το έστειλε το μήνυμα;
Μάρτυς: Έχω μάθει, ο Πατέλης.
Πρόεδρος: Μάθατε αν για την επίθεση υπήρχε εντολή και από ποιόν ξεκινάει;
Μάρτυς: Εμαθα, από τον Λαγό.
Πρόεδρος: Ποια σχέση έχει ο Λαγός;
Μάρτυς: Ξέρω ότι είναι ανώτερος του Πατέλη.
Πρόεδρος: Ξέρετε ποια είναι η σχέση Λαγού – Πατέλη;
Μάρτυς: Ξέρω ότι ο Λαγός έδωσε εντολή στον Πατέλη, που ήταν πυρηνάρχης, για την επίθεση σε μας. (…) Ξέρω ότι όταν δίνεις εντολή και την ακολουθούν πενήντα άτομα, τότε κάτι είσαι…
Τον μάρτυρα εξέτασε και ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ. Στέλιος Κωσταρέλος.
Εισαγγελέας: Στην (πρώτη) κατάθεση σας είπατε άλλα για τον Αγγο.
Μάρτυς: Έχετε βρεθεί σε τέτοιο περιστατικό εσείς; Βρέθηκα σε σύγχυση. ¨Ήμασταν άυπνοι, ταραγμένοι. Δεν ξέραμε τί είχε συμβεί, ο Ρουπακιάς ήλθε και μας πρόσφερε τσιγάρο στο τμήμα.
Εισαγγελέας : Στοχοποιηθήκατε σαν παρέα στο Κοράλλι;
Μάρτυς: Νομίζω ναι.
Εισαγγελέας: Είπατε ότι ο Αγγος σκόνταψε πάνω σας αλλά σας ζήτησε συγγνώμη. Γιατί να σας ζητήσει συγγνώμη;
Μάρτυς: Δεν ξέρω αν ήταν επιτηδευμένο το περιστατικό. Δεν υπήρχε λόγος να δεχθούμε επίθεση, ούτε στο παρελθόν, ούτε εκείνο το βράδυ.
Εισαγγελέας : Ασχολείστε κι’ εσείς με τη μουσική;
Μάρτυς: Μάλιστα.
Εισαγγελέας: Υπήρχαν τραγούδια για τη Χρυσή Αυγή;
Μάρτυς: Δεν ονοματίζαμε τη Χρυσή Αυγή.
Τις ερωτήσεις συνέχισε η Πολιτική Αγωγή, μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Μαραγκός.
Συνήγορος: Γιατί κατευθύνθηκε μόνον στον Παύλο, ο Ρουπακιάς
Μάρτυς: Ο Παύλος είχε εγκλωβιστεί και λίγο παρακάτω ο Μελαχροινόπουλος.
Συνήγορος: Γιατί μαχαιρώθηκε ο Παύλος και όχι ο Μελαχροινόπουλος;
Μάρτυς: Δεν ξέρω.
Συνήγορος: Μήπως υπήρχε λόγος;
Πρόεδρος: Σας είπε δεν ξέρει.