Αντιδράσεις Σκουρλέτη και Παρασκευόπουλου σε ομιλία Στ. Θεοδωράκη

Την αντίδραση των Υπουργών Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη, και Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, προκάλεσε η τοποθέτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της οποίας κάποια στιγμή κάλεσε τον Πρωθυπουργό να «μαζέψει» ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης που «έκαναν καριέρα λοιδορώντας το Ποτάμι».

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, είπε μεταξύ άλλων: «Θα συνιστούσα στον κ. Τσίπρα να μαζέψει λίγο ορισμένα στελέχη του, όπως ο Π. Σκουρλέτης. Έκαναν καριέρα λοιδορώντας το Ποτάμι ως προϊόν της διαπλοκής και τώρα που τα εξώφυλλα αλλά και οι αποφάσεις ορισμένων υπουργών σας μαρτυρούν ποιοι έχουν επιλεκτικές σχέσεις με την διαπλοκή, τώρα άλλαξαν τροπάριο και μιλούν για ακροδεξιό Ποτάμι. Χθες υπήρξε μια ανακοίνωση του γραφείου σας που είναι μνημείο ανευθυνότητας και γκεμπελισμού. Πάρτε το αλλιώς γιατί θα βρείτε».

«Όταν ο κ. Θεοδωράκης μιλάει στο Κοινοβούλιο και απευθύνεται σε αυτό, πρέπει να καταλάβει ότι δεν μιλάει στον καθρέφτη του και στον εαυτό του», σχολίασε ο Πάνος Σκουρλέτης, αντιδρώντας στα όσα είχε πει νωρίτερα ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Από την πλευρά του, ο Ν. Παρασκευόπουλος κατηγόρησε για προπαγάνδα τον επικεφαλής του Ποταμιού, απαντώντας στον Σταύρο Θεοδωράκη που είπε: «ο νόμος σας έχει ήδη τους πρώτους νεκρούς κ. Παρασκευόπουλε! Δύο!».

«Ο κ. Θεοδωράκης πριν πει ότι θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση να προσέχουν τα λόγια τους και να τα μετρούν, είπε ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου βαρύνεται με δύο φόνους. Αυτή η κακολογία έχει πλέον χαρακτηριστικά προπαγάνδας, διότι επαναλαμβάνεται διαρκώς μήπως και πιάσει, παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστικά προπαγάνδας και είναι ψευδής», ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και υπογράμμισε: «Οι καινοτομίες του πρόσφατου νόμου αφορούσαν μόνο ειδικές κατηγορίες κρατουμένων, όπως οι ανάπηροι, οι φιλοξενούμενοι αλλοδαποί, οι ανήλικοι και οι υπερήλικες, και όχι άλλες κατηγορίες κρατουμένων, όπως εκείνοι οι οποίοι υποτροπίασαν και τέλεσαν δολοφονίες, τέλεσαν ανθρωποκτονίες μετά την απόλυσή τους. Η κακολογία αυτή είναι αχαρακτήριστη και δεν χρειάζεται να μιλήσω περισσότερο».

Πηγή: imerisia.gr