Μήνυμα στους αντιρρησίες εντός ΣΥΡΙΖΑ από Κουρουμπλή

Κανείς δεν θα σηκώσει το βάρος να κάνει αυτά που έγιναν στο παρελθόν σημείωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, αναφερόμενος στις αντιδράσεις των 53 σχετικά με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας. Συγκεκριμένα ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι “κανένας δεν δικαιολογείται σήμερα να έχει άλλη άποψη από τη στιγμή που προέκυψαν όσα προέκυψαν, αναγκάστηκε η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές που δεν είχε κανένα λόγο να πάει, ήξεραν τι ψήφισαν, ξέρουμε πολύ καλά τι βάρος παίρνουμε πάνω μας, κανένας δεν δικαιολογείται να προκύψουν τέτοια ζητήματα” και πρόσθεσε πως όσοι πολιτικά επέλεξαν κάτι το διαφορετικό, πολιτικά τιμωρήθηκαν από το λαό και δεν μπήκαν στη Βουλή.

Ο Υπουργός των Εσωτερικών ανέφερε επίσης πως “η κυβέρνηση δεν είπε ψέματα προεκλογικά στον κόσμο” και παραδέχθηκε ότι “τα πράγματα είναι δύσκολα ως προς τα προαπαιτούμενα”. Παράλληλα στάθηκε στα ορόσημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της ρύθμισης του χρέους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι εφόσον πάνε καλά τα παραπάνω και σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, θα αλλάξει το κλίμα για τη χώρα ως προς τις επενδύσεις γιατί όλοι θα ξέρουν πως θα υπάρχει “ένα σταθερό οικονομικό κλίμα”.

Ο Υπουργός Εσωτερικών αποκάλυψε ότι δεν δέχθηκε να δει την τρόικα γιατί δεν του άρεσε ο τρόπος που του ζήτησαν να έρθουν και πρόσθεσε ότι τον ειδοποίησαν ότι θα έρθουν χωρίς προηγούμενη συνεννόηση. Καταλήγοντας ο κ. Κουρουμπλής ξεκαθάρισε ότι όσα προτείνει σχετικά με τη λειτουργία του κράτους, της δημόσιας διοίκησης και της πάταξης της γραφειοκρατίας θα έχουν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα ενώ αναφορικά με τις μετακινήσεις των δασκάλων διαβεβαίωσε πως “οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί θα γυρίσουν πίσω στα σχολεία”.