Ανάγνωση προγραμματικών δηλώσεων σήμερα στη Βουλή

Με την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεκινά σήμερα στις 19:30, το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής, η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Μοναδικός ομιλητής σήμερα θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας ενώ τις επόμενες ημέρες οι υπουργοί θα επικεντρώσουν στο έργο της κυβέρνησης και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης θα διεξαχθεί ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Πριν την ψηφοφορία της Τετάρτης, επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια οι πολιτικοί αρχηγοί. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να εστιάσει στην υποχρέωση της γρήγορης υλοποίησης των συμφωνηθέντων, την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ώστε να ανοίξει το γρηγορότερο δυνατό η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί και στον πιο μακροπρόθεσμο στόχο της αλλαγής του οικονομικού – παραγωγικού μοντέλου, ενώ θα παραθέσει τα πεδία στα οποία η κυβέρνηση προτίθεται να προωθήσει μια σειρά προοδευτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.