ΝΔ: Χειραψίες υποψηφίων και δηλώσεις "γαλάζιων" στη Βουλή

Πολλοί “γαλάζιοι” βουλευτές, προσερχόμενοι το πρωί στη Βουλή για την εκλογή του νέου Προέδρου του Σώματος έκαναν δηλώσεις αναφορικά με την εκλογή Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία. Οι ίδιοι οι υποψήφιοι, πάντως, δεν θέλησαν να μιλήσουν στους δημοσιογράφους, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να επιλέγει απλώς να αποκριθεί στην καλημέρα των πολιτικών συντακτών με ένα… ηχηρό γέλιο.

Εντός του Κοινοβουλίου, ωστόσο, ξεχώρισε το στιγμιότυπο της θερμής χειραψίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και αυτό της χειραψίας του κ. Μεϊμαράκη με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

μειμαρακης-μητσοτακης

μειμαρακης-γεωργιαδης

Επίσης συνομιλία σε ευχάριστο κλίμα είχε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά και με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο συνομίλησε σε πιο σοβαρό ύφος.

μειαρακης-σαμαρας

σαμαρας-καραμανλής

Αναφορικά με τις δηλώσεις που έκαναν βουλευτές της ΝΔ προσερχόμενοι, ειρωνική ήταν η απάντηση που έδωσε ο Μάκης Βορίδης όταν ρωτήθηκε πώς είναι το κλίμα στη Βουλή. “Όνειρο” αποκρίθηκε στους δημοσιογράφους.

“Ο επόμενος πρόεδρος θα είναι εκλεγμένος από τη βάση, είναι η ώρα της βάσης, του κόσμου της ΝΔ να μας πει πώς θα ξαναγεννηθεί αυτή η παράταξη” ανέφερε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ο Θόδωρος Φορτσάκης επισήμανε ότι η ΝΔ είναι “ένα πολύ μεγάλο κόμμα εξουσίας, το οποίο έχει διάφορες μέσα του τάσεις, όπως είναι φυσικό και έτσι πρέπει να είναι”, προσθέτοντας πως ο ίδιος είναι ευτυχής που το κόμμα έχει “δημοκρατικές διαδικασίες που θα επιτρέψουν στον κόσμο να αναδείξει αυτόν που θεωρεί τον πιο κατάλληλο”.

“Είναι σημαντικό για τη χώρα και για την πολιτεία να υπάρχει μια αντιπολίτευση καλά οργανωμένη, γιατί ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης είναι πάντοτε εξαιρετικά σημαντικός” πρόσθεσε ο κ. Φορτσάκης, συμπληρώνοντας πως ο ίδιος θα επιλέξει υποψήφιο όταν ακούσει όλα τα προγράμματα αναλυτικά και τόνισε πως “όποιος και να εκλεγεί, αυτό που προέχει και έχει σημασία είναι ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα του κόμματος. Ανανέωση μέσα στην ενότητα”.

Στην ενότητα εστίασε και η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία σημείωσε πως έχει ξεκινήσει μια εκλογική διαδικασία κατά την οποία “η κοινωνία θα κρίνει ποιος είναι ο ικανότερος και ο πιο έμπειρος για να μπορέσει να οδηγήσει σε πολύ κρίσιμες στιγμές τη χώρα ως αξιωματική αντιπολίτευση”, και πως η ΚΟ της ΝΔ “δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διχαστεί”, αλλά “πρέπει να πρυτανεύσει η ενότητα”.

Η κ. Παπακώστα εκτίμησε ότι και οι τέσσερις συνυποψήφιοι “θα τιμήσουν την υποψηφιότητά τους και δεν θα δούμε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη” και τόνισε πώς “ο πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να είναι ενωτικός, να μπορεί να συνθέτει τις διαφορετικές απόψεις να έχει την εμπειρία να οργανώσει και το κόμμα, να έχει διοικητική γνώση και εμπειρία και να είναι κοινοβουλευτικός”, ενώ δήλωσε αντίθετη με “τον ηλικιακό ρατσισμό”.

Για “γιορτή” μίλησε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, σημειώνοντας ότι “όταν τα κόμματα έχουν αυτές τις διαδικασίες κερδίζουν” και ότι “η ΝΔ θα βγει πολύ κερδισμένη”. Ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι οι οι τέσσερις συναγωνιστές “θα δώσουν μια πολιτική, πολιτισμένη μάχη και θα βγει ο άριστος, μεταξύ των αρίστων”, δηλώνοντας ότι ο ίδιος στηρίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για τον οποίο είπε: “Είναι κύριος με ‘Κ’ κεφαλαίο, έχει λαϊκό προφίλ και μου κάνει”.

Για “δημοκρατική διαδικασία” μίλησε ο Γιώργος Στύλιος, ο οποίος είπε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιον θα στηρίξει και πως θα το πράξει στην πορεία.