Τρεις οι διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ - Εκπρόθεσμη κρίθηκε η υποψηφιότητα Γεωργιάδη

Εκπρόθεσμη κρίθηκε τελικά από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ η κατάθεση της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη. Έτσι, απομένουν, επισήμως, τρεις «μονομάχοι» στη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος: οι κ.κ. Β. Μεϊμαράκης, Κυρ. Μητσοτάκης και Απ. Τζιτζικώστας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, «κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:

κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο – Βασίλειο του Ιωάννη
κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου
κ. Τζιτζικώστα Απόστολο – Ιωάννη του Γεωργίου

Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της».

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων έληγε στις 18:00 και τελευταίος υπέβαλε τις 50 υπογραφές ο Άδωνις Γεωργιάδης, με καθυστέρηση, όπως ομολόγησε και ο ίδιος, σπεύδοντας να ευχαριστήσει κιόλας την επιτροπή και να διευκρινίσει ότι συγκέντρωσε τις τελευταίες υπογραφές για να συμπληρώσει τις 50 «τα τελευταία 20 λεπτά».

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ ανακοίνωσε μέσω Twitter στις 18:08 ότι κατάφερε να συγκεντρώσει τις υπογραφές. Αμέσως μετά έσπευσε στα γραφεία της ΝΔ, ενώ όπως παραδέχτηκε μετά, παραβίασε και… φωτεινό σηματοδότη για να προλάβει τη διορία.

Ο Β. Μεϊμαράκης ήταν ο πρώτος που κατέθεσε επισήμως υποψηφιότητα την Πέμπτη το απόγευμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ήταν ο πρώτος που δήλωσε «παρών» στη διαδικασία, κατέθεσε την υποψηφιότητά του στις 11 το πρωί της Παρασκευής, ενώ λίγη ώρα αργότερα (12:30)  ακολούθησε και η κατάθεση της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Προσερχόμενος στη Λεωφόρο Συγγρού ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε παρών στη «μάχη της γενιάς του». «Αυτό που βιώνει η χώρα μας δεν είναι απλά μια κρίση, είναι παρακμή. Η απογοήτευση των πολιτών δεν έχει να κάνει με τα οικονομικά. Έχει να κάνει και με την έλλειψη οράματος. Χρειαζόμαστε μια άλλη νοοτροπία. Χρειαζόμαστε τη στήριξη και την επιβράβευση της δημιουργικότητας και κυρίως ένα κράτος που να λειτουργεί, μια δημοκρατία νέα. Αυτές οι μάχες θα δοθούν το επόμενο διάστημα στην κοινωνία, μαζί με τους πολίτες. Γι’ αυτές ακριβώς τις μάχες καταθέτω σήμερα την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της παράταξής μας» δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δηλώσεις του αμέσως μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του, ευχαρίστησε τα 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ που υπέγραψαν (τα ονόματά τους δόθηκαν στη δημοσιότητα) και εκτίμησε πως «από τη στροφή της ΝΔ στην κοινωνία, το κόμμα θα βγει πιο ενωμένο και πιο ισχυρό». Οι υπογράφοντες, όπως είπε συνομιλώντας με δημοσιογράφους, δεν είναι βουλευτές, συνδικαλιστές και περιφερειάρχες. Κάποιοι από αυτούς αντιπροσωπεύουν τις παραδοσιακές θέσεις της ΝΔ στην Ε.Ε., για τον σκοπό αυτό και υπογράφουν δύο ευρωβουλευτές, η Μαρία Σπυράκη και ο Γιώργος Κύρτσος, ενώ εκ μέρους του εμπορικού κόσμου έχει υπογράψει ο Βασίλης Κορκίδης. Υπογράφουν επίσης εκπρόσωποι των πολύτεκνων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, κομματικά στελέχη, πρόεδροι ΝΟΔΕ, αντιπεριφερειάρχες, στελέχη της νεολαίας και ιστορικά στελέχη του κόμματος, όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Τη λίστα με τις υπογραφές έδωσε στη δημοσιότητα και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Οι 50 προτείνοντες εκπροσωπούν όλες τις περιοχές της χώρας, τον απόδημο ελληνισμό, τους εργαζόμενους, την Αυτοδιοίκηση, τους Μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους αγρότες, τον επιστημονικό τομέα, τους νέους, τις γυναίκες καθώς και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

 

Διαβάστε εδώ τα 50 ονόματα για τον Ευ.Μεϊμαράκη

Διαβάστε εδώ τα 50 ονόματα για τον Κυρ. Μητσοτάκη

 

Πηγές: euro2day, in.gr, naftemporiki.gr