«Φρενάρει» με διάταξη την επιστροφή των επίορκων ο Π. Κουρουμπλής

«Φρένο» στο θέμα της επιστροφής των επίορκων υπαλλήλων στο Δημόσιο θα βάλει διάταξη που θα καταθέσει εντός ολίγων ημερών στην Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM για το ζήτημα ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι «χωρίς να θέλω να χρεώσω ευθύνες, αναδεικνύει την αδυναμία της διοίκησης να λειτουργήσει έγκυρα και έγκαιρα. Υπήρχε ένα χρονικό όριο που έπρεπε να γίνουν αυτές οι πειθαρχικές πράξεις, να ολοκληρωθούν. Δεν μπορούμε εδώ να μείνουμε έτσι. Έχω συνεννοηθεί με τον κ. Βερναδάκη και πρέπει αμέσως να περάσουμε μία διάταξη. Δεν πρέπει να επιστρέψουν οι άνθρωποι αυτοί στις δουλειές τους, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των πειθαρχικών ποινών» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να μείνουμε έτσι. Δεν το συζητάω. Χθες εγώ ήμουν σε μία τετράωρη συνεδρίαση με την ΚΕΔΕ και μου έθεσαν οι δήμαρχοι εκεί τέτοιες περιπτώσεις».

Ερωτηθείς πότε αναμένεται να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε: «Μόλις ξεκινήσουμε στη Βουλή, θα καταθέσουμε σχετική διάταξη» ενώ κληθείς να σχολιάσει αν θα πρέπει να ανησυχούν οι πολίτες ότι οι επίορκοι θα επιστρέψουν στο Δημόσιο σημείωσε με νόημα ότι «δεν πρέπει να επιστρέψουν».