Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το ταξίδι στην Αμερική

Ιδιαίτερα επιθετικός προς την κυβέρνηση σχετικά με το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αμερική εμφανίστηκε από την Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι το Μαξίμου δεν υπολόγισε σωστά για το πως θα έπρεπε να το αξιοποιήσει.

“Ωραία είναι τα ταξίδια αρκεί να τα προετοιμάζεις και να συμπεριφέρεσαι λίγο υπεύθυνα. Νομίζω ότι η κυβέρνηση χαμένη μέσα στις επινίκιες αγκαλιές, δεν υπολόγισε σωστά πώς έπρεπε να αξιοποιήσει αυτό το ταξίδι. Χάσαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, ελπίζω να μην ήταν και η τελευταία. Πάντως, διαβάζοντας κανείς και τον αμερικανικό Τύπο και μιλώντας και με τους Έλληνες των ΗΠΑ, διαπιστώνει ότι χάθηκε μία πολύ πολύ μεγάλη ευκαιρία” σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στον πρώτο προσυνεδριακό διάλογο του Ποτάμιου που ξεκινά απόψε το βράδυ στην Θεσσαλονίκη υπογράμμισε πως “κάθε συνέδριο ξεκινά από το μηδέν, πρέπει να εκλέξει καινούριο αρχηγό και καινούρια όργανα” αλλά και πως “η διάθεση του κόσμου του Ποτάμιου είναι να τα αλλάξει όλα, όχι μόνο στη χώρα αλλά και μέσα στο Ποτάμι”.

Απαντώντας στις προσκλήσεις για συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ξεκαθάρισε ότι “εμείς έχουμε κάνει πράξη τη συνεργασία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όμως οι προεκλογικές συγκολλήσεις μηχανισμών, μόνο και μόνο για να αποκτήσουν κάποιοι κάποιες βουλευτικές έδρες, δεν είναι κάτι που μας ενδιαφέρει”.

Αναφορικά με την επίσκεψή του στη συμπρωτεύουσα και τη συνάντησή του με ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κ. Θεοδώράκης υπογράμμισε ότι “δεν θα μπορέσει ποτέ αυτή η χώρα να σηκωθεί, δεν θα μπορέσει ποτέ αυτή η χώρα να προσφέρει αυτά που πρέπει στους πολίτες της, εάν δεν δώσουμε ρόλο στις τοπικές κοινωνίες, σε μία κατεύθυνση αυτοδύναμης ανάπτυξης”. Στις 19:00 ξεκινούν οι εργασίες του πρώτου προσυνεδριακού διαλόγου μεταξύ στελεχών και εθελοντών του κινήματος που θα γίνει στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.