"Κλειδωμένη" η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη για αρχηγία ΝΔ

Στον δρόμο της διεκδίκησης της αρχηγίας της ΝΔ βρίσκεται ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Τύπου, ώστε να αποτελέσει τον τέταρτο υποψήφιο μετά την δήλωση αντίστοιχης πρόθεσης από τους κ. Μητσοτάκη, Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη. Μάλιστα οι εν λόγω πληροφορίες αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη δεν θα φέρει υπογραφές ούτε Βουλευτών ούτε Περιφερειαρχών και αυτό που διαμηνύουν από το περιβάλλον του είναι ότι οι υποψηφιότητες δεν είναι εκείνες των προθύμων αλλά εκείνων που θα συλλέξουν και τις υπογραφές. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο διευθυντής του γραφείου του κ. Μεϊμαράκη ζήτησε και παρέλαβε τους καταλόγους με τα μέλη της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του συνεδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε να ενημερωθεί και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσο αφορά την εκλογή του νέου προέδρου, κίνηση η οποία για πολλούς θεωρείται ως προς το πρώτο βήμα για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος.

Την ίδια ώρα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για την απόφασή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα του ονόματός του τονίζοντας ότι “μετά από 11 χρόνια δεν θεωρώ πια ότι οι πολίτες με κρίνουν για το επίθετό μου. Έχω πολιτική διαδρομή. Έχω διατελέσει υπουργός, έχω διατελέσει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, έχω μια συνεπή κοινοβουλευτική παρουσία, έχω κάνει πράγματα, έχω πει πράγματα, θα πω πολλά περισσότερα” και πρόσθεσε: “Τιμώ τ’ όνομά μου. Είμαι πολύ περήφανος για τον πατέρα μου. Σέβομαι την οικογενειακή μου καταγωγή, αλλά από κει και πέρα δεν είμαι συνέχειά του. Είμαι αυτόνομος πολιτικός και νομίζω ότι το έχω αποδείξει πια”.

Σε ό,τι αφορά τη σχέση του με την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι έχουν πολύ καλή προσωπική σχέση, αλλά δεν συμφωνούν σε όλα πολιτικά και επεσήμανε ότι “επειδή ακόμη κινούμαστε στη σφαίρα της παραπολιτικής αφήστε να τοποθετηθεί η ίδια δημόσια. Νομίζω ότι το πιο σωστό είναι να ρωτήσετε την ίδια για το πώς βλέπει τη διαδοχή στη ΝΔ”.

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως έχει κατορθώσει να συλλέξει ήδη τις 30 από τις υπογραφές που απαιτούνται ενώ ο κ. Μάκης Βορίδης και επίσημα ανέφερε χθες στο MEGA ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος. Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποστήριξε ότι δεν θα πέσει εύκολα και επισήμανε ότι είναι λάθος κατά την εκτίμησή του η λογική του “ώριμου φρούτου” για την αλλαγή της εξουσίας.

“Εξακολουθώ να πιστεύω ότι όσοι νομίζουν ότι θα πέσει εύκολα ο κ. Τσίπρας και απλώς θα περιμένουμε στη γωνία και θα έρθει η ώρα της εξουσίας σαν ώριμο φρούτο κάνουν δυο μεγάλα λάθη: πρώτον δεν θα πέσει εύκολα ο κ. Τσίπρας, θα πέσει με σκληρή προσπάθεια δική μας και δεύτερον όταν θα έρθει η ώρα να πέσει αν πέσει σαν ώριμο φρούτο θα έχει αφήσει πίσω του συντρίμμια. Και επειδή εμείς την Ελλάδα την αγαπάμε, πρέπει να θέλουμε να φύγει όσο γίνεται πιο γρήγορα γιατί κάθε μέρα παραμονής αυτής της κυβερνήσεως στην εξουσία μόνο ζημιά είναι για τη χώρα” σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε ότι “η αντιπολιτευτική τακτική που ακολούθησε η ΝΔ το τελευταίο διάστημα με τη σύμφωνη γνώμη μιας μεγάλης πλειοψηφίας βουλευτών ήταν εξαιρετικά ήπια απέναντι στην Αριστερά και στον κ. Τσίπρα”.

Καταλήγοντας κατέστησε σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον επόμενο Πρόεδρο της ΝΔ με φόβο αλλά με θάρρος και επισήμανε ότι η υποψηφιότητά του για την αρχηγία είναι διαφορετική και για το γεγονός ότι “αποδεικνύεται ότι μπορεί κάποιος που δεν έχει σχέση με συστήματα και πολυετείς γνωριμίες, αυτό που λέμε τζάκια, μπορεί να φθάσει μέχρι αυτό το βήμα, ξέρω ότι πολλοί το θεωρούν θράσος λίγο αυτό αλλά εγώ θέλω να συμβολίσω ότι η ΝΔ πρέπει να είναι ένα ανοιχτό κόμμα στο οποίο ο καθένας μπορεί να ονειρεύεται γιατί όχι ότι μπορεί να γίνει αρχηγός της”.

Την ίδια ώρα αποχωρεί από την «κούρσα» διεκδίκησης της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος έκανε λόγο για «πιέσεις» και «εκφυλισμό» της διαδικασίας εκλογής προέδρου. Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Ψωμιάδης αναφέρει ότι «τις τελευταίες ημέρες για μία ακόμη φορά έγινα μάρτυς ασφυκτικών πιέσεων και μεροληπτικών σε βάρος μου συμπεριφορών. Η διαδικασία από διάφορα ποικιλώνυμα κέντρα εκλογής Προέδρου εκφυλίστηκε, φτάνοντας στα όρια της γελοιότητας. Ο διχασμός παραμονεύει. Ανησυχώ. Θλίβομαι» και προσθέτει ότι «με αίσθημα, λοιπόν, ευθύνης αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος, αλλά και για την ανάγκη διαφύλαξης της ενότητας, αναθεωρώ το ενδιαφέρον μου για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και εύχομαι στο νέο Πρόεδρο, τον οποίο θα στηρίξω να ενώσει και να οδηγήσει την Παράταξη και την Πατρίδα μπροστά».

Από τη μεριά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έρχεται σήμερα στην Αθήνα για νέο κύκλο επαφών ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα και σε δυο ακόμη πρόσωπα, την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Βασίλη Κικίλια που αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους καθώς οδεύουμε προς την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων που εκπνέει στις 18:00 την Παρασκευή.