Ευ. Μεϊμαράκης: Δεν θα είμαι τοποτηρητής στη ΝΔ- Διεργασίες για τις υποψηφιότητες

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η εσωκομματική “μάχη” στη ΝΔ για την προεδρία του κόμματος καθώς μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιοι οι κ.κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Πριν από λίγο ο κ. Μεϊμαράκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την ηγεσία της ΝΔ.

«Ό,τι γίνει δεν θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης ενώ στην συνέχεια έδωσε και ένα δείγμα των προθέσεων του δηλώντας ότι «η απόφαση είναι δική μου. Θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω. Σέβομαι τη γνώμη όλων. Συζητάω με όλους. Αλλά δεν θα μου επιβάλει κανείς και καμιά τίποτα και ό,τι γίνει δεν θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης. Αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή».

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι γερασμένο και χρειάζεται ανανέωση.

“Οι νέοι δεν μας ψηφίζουν και δεν μας ακούν” σημείωσε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα γερασμένο την ώρα όμως που ο βασικός αξιακός της πυλώνας “εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά επίκαιρος και πρέπει να προβληθεί”. Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Τζιτζικώστα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι του είναι συμπαθής, είναι νέος άνθρωπος και έχει φρέσκιες ιδέες αλλά έθεσε το θέμα της διαρχίας που θα προκύψει στη ΝΔ καθώς άλλος θα είναι ο πρόεδρος και άλλος ο επικεφαλής στη Βουλή.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε στο Mega και ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημειώνοντας ότι υπάρχει πρόβλημα καθώς θα πρόκειται για εξωκοινοβουλευτική υποψηφιότητα και υπάρχει “απόλυτο κώλυμα εκλογιμότητας έως το 2019”, που σημαίνει όπως συμπλήρωσε πως “αν γίνουν εκλογές το 2018 θα μείνει εκτός Βουλής μέχρι το 2022”.

Ο κ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε ότι η ΝΔ “περνάει μια από τις σοβαρότερες κρίσεις στην ιστορία της”, καθώς οι αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες που δεν συζητήθηκαν σε βάθος και εκτενώς έχουν δημιουργήσει πολλά ανοιχτά ζητήματα και υπογράμμισε ότι το κόμμα πρέπει να ανανεωθεί αλλά ενωμένο. Παράλληλα αποκάλυψε ότι έχει ενθαρρύνει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να είναι υποψήφιος “γιατί χρειαζόμαστε υποψηφιότητα ενωτική για να διασφαλίσει και την ανανέωση”.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Νικήτας Κακλαμάνης προέβη στην εκτίμηση ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, θέμα που θα ξεκαθαρίσει στη διάρκεια της σημερινής ημέρας.