Δεν αποκλείει ο Αδ. Γεωργιάδης να κατέβει υποψήφιος για αρχηγός

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία της ΝΔ άφησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι “την ιστορία την κυβερνά το απρόβλεπτο” και “τίποτα δεν αποκλείεται” και πρόσθεσε ότι “θα δω όλες τις υποψηφιότητες. Θα δω αν υπάρχει κάποιος που με εκφράζει περισσότερο ή όχι. Θα σταθμίσω τις δυνάμεις μου και όπως όλοι οι άλλοι θα αποφασίσω, αν θα είμαι εγώ υποψήφιος ή αν θα βοηθήσω κάποιον άλλον”.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι υποψηφιότητα δική του αλλά και του κ. Βορίδη δεν θα μπορούσε να υπάρξει και εξήγησε ότι “αυτό, νομίζω, μπορούμε να το πούμε μετά βεβαιότητας. Μπορεί να μην είναι και κανένας. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε και οι δύο. Πιστεύω, αυτό είναι αντιληπτό”.

Αναφερόμενος στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη σημείωσε πως “έκανε το καλύτερο που γινόταν υπό τις δεδομένες συνθήκες και στον μικρό χρόνο που είχε στη διάθεσή του” και υπογράμμισε ότι “έπαιξε κομβικό ρόλο στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα και κυρίως στη διαφορά, ότι δώσαμε τη λανθασμένη εντύπωση ότι είμαστε διατεθειμένοι να συγκυβερνήσουμε με τον κ. Τσίπρα υπό κάθε όρο. Αυτό δεν ήταν σωστό”.

Ωστόσο όμως αναγνώρισε ότι μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη “σίγουρα θα ήταν εξαιρετικά αξιόμαχη και διότι πιστεύω ότι είναι ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα μέσα στο κόμμα αλλά και διότι όλοι αναγνωρίζουμε ότι κράτησε τις ισορροπίες και αυτόν τον ενάμιση μήνα έδωσε και μία πολύ μεγάλη εσωκομματική δημοκρατία, το οποίο ήταν ωραίο πράγμα στη λειτουργία της ΝΔ” και εξήγησε ότι “δεν υποτιμώ καθόλου δηλαδή μία τέτοια υποψηφιότητα, και αν αποφασίσει κάτι τέτοιο του εύχομαι να πάει καλά. Όμως κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να μείνουμε στα πρόσωπα. Πρέπει να μιλήσουμε για το ιδεολογικό μας στίγμα και το ποια ΝΔ θέλουμε για το μέλλον”.

Καταλήγοντας ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι “ονειρεύομαι μια ΝΔ που θα μπορεί να κινητοποιήσει τους νέους, δεν μου αρέσει μια ΝΔ που στους νέους παίρνει 8%-10%” ενώ για την εκλογική ετοιμότητα που πρέπει να έχει η ΝΔ υποστήριξε ότι “το μέλλον είναι δυσδιάκριτο και η παράταξη πρέπει να είναι ενωμένη, ισχυρή και αξιόμαχη ανά πάσα στιγμή”.