"Κάποιοι δεν θα με ψηφίσουν λόγω ονόματος"

Σε παραδοχή του γεγονότος ότι κάποιοι δεν θα τον ψηφίσουν στην κούρσα για την αρχηγία της ΝΔ λόγω του επιθέτου του προχώρησε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι το θέμα του πόσο θα επηρεάσει το επίθετό του τον κόσμο τον προβλημάτισε πολύ, ωστόσο δεν περίμενε να δει τι θα κάνουν οι άλλοι υποψήφιοι γιατί δεν μπαίνει σε παζάρια και δεν εξαρτά την δική του υποψηφιότητα από το τι θα αποφασίσουν οι άλλοι.

Σε ό,τι αφορά τον διάλογο που πρέπει να γίνει στη ΝΔ σημείωσε ότι “δεν κάνουμε ποτέ ειλικρινή αυτοκριτική, τι πήγε στραβά στη ΝΔ; Γιατί έχουμε μια φθορά σταδιακή από το 2009 την οποία δεν έχουμε καταφέρει να ανατρέψουμε; Γιατί δεν μας ακούν οι νέοι; Γιατί έχουμε πάρει διαζύγιο από πολλά παραγωγικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας; Γιατί η ΝΔ έχει καταντήσει και λυπάμαι που το λέω ένα κλειστό κόμμα μηχανισμών και συστημάτων” και εκτίμησε ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος η ΝΔ θα βγει πιο ισχυρή από αυτόν τον δημόσιο διάλογο.

Αναφερόμενός στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε πως “έχουμε μια πολύ καλή προσωπική σχέση, είναι κοινό μυστικό πως δεν βλέπουμε την πολιτική από το ίδιο πολιτικό πρίσμα, νομίζω ότι έχει μια άλλη αντίληψη για το πώς βλέπει την Νέα Δημοκρατία, από αυτήν που έχω εγώ” και πρόσθεσε ότι πρέπει να αποδραματοποιήσουμε αυτές τις διαφωνίες.