Συμφωνία για Πρόεδρο και μετά εκλογές προτείνει ο Σταθάκης

Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος πρότεινε συμφωνία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και μετά εκλογές την άνοιξη.

Η δήλωση του Γιώργου Σταθάκη, εκτός πλαισίου της «γραμμής»του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές και προεδρική εκλογή, βραχυκύκλωσε την Κουμουνδούρου, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά περί αλλαγής στάσης του κόμματος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από παρέλευση λίγων ωρών, όπου πλέον ήταν σαφής η ενόχληση της Κουμουνδούρου, προέβη σε διορθωτική δήλωση αλλάζοντας την ερμηνεία των δηλώσεών του.

Ο κ. Σταθάκης μιλώντας στον Real FM, δήλωσε ότι «ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν, αν θα βρεθούν ή όχι οι 180, νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση να οριοθετήσει τις εκλογές και να έρθει σε μία συμφωνία η οποία θα ορίζει την ημέρα των εκλογών και θα απεμπλέκει το πρόβλημα αυτό από την εκλογή Προέδρου».

σταθακης τσιπρας

Ο Γ. Σταθάκης (στη φωτογραφία με τον Αλ. Τσίπρα) πρότεινε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και μετά εκλογές, θέση εκτός πλαισίου της «γραμμής» του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές και προεδρική εκλογή.

Μάλιστα ο κ. Σταθάκης προσδιόρισε χρονικά τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, Μάρτιο ή Απρίλιο, αφού βεβαίως πρώτα έχει εκλεγεί συναινετικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Νομίζω ότι είναι πολύ κοντά σε μια συναινετική λύση, η οποία θα απεμπλέξει το σύστημα, θα διευκολύνει, θα δώσει πολιτική διέξοδο, οι πολίτες θα επιλέξουν επιτέλους μια κυβέρνηση με σαφή πρόγραμμα και θα δώσει λύση στο πολιτικό αδιέξοδο που υπάρχει αυτήν τη στιγμή», σημείωσε ο κ. Σταθάκης.

Αιφνιδιασμός
Οι δηλώσεις του αιφνιδίασαν την Κουμουνδούρου, χαρακτηρίστηκαν προσωπικές, και λίγες ώρες μετά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προέβη σε διορθωτική – διευκρινιστική δήλωση λέγοντας ότι όσα είπε αφορούν «την αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη. Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς».

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση Σταθάκη, ότι μπορεί η κυβέρνηση με την αξιωματική αντιπολίτευση να συμφωνήσουν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και μετά να διεξαχθούν εκλογές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, από το βήμα της Βουλής τόνισε τα εξής: «Εκλογές εδώ και τώρα, καμία συναίνεση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν υπάρχει καμία περίπτωση για συνεννόηση, καμία βάση συνεννόησης με ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που τεμαχίζουν τη χώρα».

 

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64096858