Παραιτήθηκε ο Δ. Καμμένος μετά τον σάλο των tweets

Την παραίτηση του υπέβαλε, τελικά, λιγότερο από 24 ώρες μετά το διορισμό του ο Υφυπουργός Υποδομών Δημήτρης Καμμένος για να υπάρξει όπως αναφέρει «ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης». Λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος είχε καλέσει σε παραίτηση, ουσιαστικά, τον συνονόματο Υφυπουργό προκειμένου να δοθεί τέλος στο σάλο που ξέσπασε με τα, ρατσιστικού και αντισημιτικύ περιεχομένου tweets του Δημήτρη Καμμένου όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

«Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του», έγραψε στο Twitter o πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου, ζητήθηκε από τον Δημήτρη Καμμένο να παραιτηθεί και στη θέση του θα τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Σγουρίδης. Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, από τον οποίο και ζήτησε να διερευνήσει τη γνησιότητα των tweets.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, τους οποίους επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, ανέφεραν ότι, εφόσον οι αναρτήσεις είναι αυθεντικές, αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητήθηκε από τον Πάνο Καμμένο να εξετάσει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του Υφυπουργού, σε περίπτωση που τα tweets είναι γνήσια.

«Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών έλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα», σημείωσε σε δήλωσή του ο Δ. Καμμένος.

Όπως εξήγησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το προηγούμενο δελτίο Τύπου είναι σε πλήρη ισχύ.

«Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ’ αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει», κατέληξε ο κ. Καμμένος.