Συγκινημένη η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου χρέους

Έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η ομιλία της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου χρέους στη Βουλή.

Η κ. Κωνσταντοπούλου διηγήθηκε μια ιστορία σχετικά με όσα της είχε πει  για το χρέος ένας φοιτητής και μετέπειτα συνεργάτης της. Όπως είπε μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Παπαϊωάννου, “που συμμετείχε στο κίνημα για το λογιστικό έλεγχο του χρέους και που τον κάλεσα να δουλέψει μαζί μου στην προεδρία της βουλής, έκανε μια συγκλονιστική αφήγηση” και “περιέγραψε το δημόσιο χρέος και την κατάσταση των λαών που εκβιάζονται από το χρέος ως την κατάσταση κάποιου που ξυπνά και βρίσκεται στη μέση του πουθενά”.

Συνεχίζοντας την αφήγηση της ιστορίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου βούρκωσε λέγοντας: “Σήμερα , λυπάμαι που το λέω, αλλά κάθε μωρό  αυτής της χώρας είναι χρεωμένο με 40.000 ευρώ γιατί με την εξουσιοδότηση υπογραφής του τρίτου μνημονίου η χώρα μας φορτώθηκε με άλλα 86 δις ευρώ σε δάνεια. 40.000 ευρώ για ένα μωρό δεν μπορεί να είναι δικαιοσύνη και δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να προστατεύσουμε και αυτά τα παιδιά και τις επόμενες γενιές και την αλήθεια και τη δημοκρατία”.