Αναχωρεί για τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό-προσφυγικό. Λόγω της άμεσης αναχώρησης του Πρωθυπουργού για τις Βρυξέλλες, η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα το απόγευμα στις 18.00 ώρα Ελλάδος, ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Η συνάντηση των δύο ανδρών, που όπως ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, συμφωνήθηκε στη διάρκεια της προχθεσινής τηλεφωνικής συνομιλίας τους

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα, όπου η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων ως χώρα πρώτης εισόδου για τους πρόσφυγες. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει τη σταθερή θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη συνεργασίας των χωρών του Νότου, καθώς και την ανάγκη η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το ζήτημα με βάση την αξία της αλληλεγγύης και ως κοινό ευρωπαϊκό θέμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα εκπροσωπήσει και τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος δεν μπορεί να παραβρεθεί.