ΝΔ: Από σήμερα ξεκινούν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου

Με ταχύτατους ρυθμούς ξεκινούν στην Συγγρού οι διαδικασίες εκλογής προέδρου στη ΝΔ όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο. Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει ότι “μετά από συνεργασία που είχαν χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό”.

Από τους πρώτους που θα δηλώσουν υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το Mega, σε λίγη ώρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία όπως όλα δείχνουν θα οδηγήσει στη συνέχεια στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος.

Απολύτως ορθή χαρακτήρισε ο Μάκης Βορίδης την επιλογή να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει αν θα είναι ή όχι υποψήφιος. Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” ο κ. Βορίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “πολύ σωστά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανοίγει αυτή τη διαδικασία” και σημείωσε ότι πρόκειται για ένα θέμα που βρισκόταν σε εκκρεμότητα μετά την παραίτηση Σαμαρά.

Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος ο κ. Βορίδης απάντησε ότι αυτό “θα το δούμε στην πορεία, δεν είναι κάτι που έχω να πω τώρα” ενώ αναφερόμενος για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη υποστήριξε ότι “είναι ένα από τα λαμπρά στελέχη της ΝΔ, έχει παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, έδωσε ένα σπουδαίο αγώνα στις εκλογές και έχει να προσφέρει. Αν θα είναι υποψήφιος ή όχι είναι δικό του θέμα”.

Στην ίδια εκπομπή η κ. Σοφία Βούλτεψη δήλωσε πως “ήταν βέβαιο ότι θα δρομολογούνταν εξελίξεις” και ότι η απόφαση να πάει η εκλογή προέδρου την άνοιξη είχε βασιστεί στην υπόθεση ότι οι εκλογές θα γίνονταν αργότερα. Παράλληλα υποστήριξε ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρέπει να είναι υποψήφιος, τονίζοντας ότι “κατόρθωσε να έχει τη ΝΔ να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα, να έχει μια συμπαγή δύναμη, να την έχει συσπειρώσει και να βρίσκεται και σε απόσταση από όλα τα υπόλοιπα κόμματα”.

Από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Οικονόμου, σχολιάζοντας τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου στη ΝΔ, χαρακτήρισε λογικές τις εξελίξεις και τόνισε ότι “πρέπει να τελειώνει το ζήτημα που εκκρεμεί, της ηγεσίας και θεωρώ ότι ο κ. Μεϊμαράκης κάνει άριστα που ξεκινά άμεσα τις διαδικασίες”.

“Άριστα ο Μεϊμαράκης άνοιξε τις εξελίξεις αμέσως. Αυτές οι διεργασίες, άλλωστε, όταν αργούν, δηλητηριάζουν το κόμμα και πλήττουν την ενότητα”, έγραψε στο twitter ο Γιώργος Βουλγαράκης.

Νωρίτερα στο Mega για το αποτέλεσμα των εκλογών και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στην ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων της συμφωνίας μίλησε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος σημείωσε ότι “ο κ. Μεϊμαράκης τα πήγε άριστα”, ενώ πρόσθεσε πως “ο κόσμος ήθελε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον κ. Τσίπρα, αλλά αυτή η ευκαιρία μπορεί να είναι η τελευταία”.

Ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας “έχει 155 και με αυτούς θα πορευτεί”, κάνοντας λόγο για μια ομάδα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ “που δεν θα ψηφίζει μνημόνια, νόμους εκτελεστικούς, μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις στα αεροδρόμια, πώληση των λιμανιών”.

Σχολιάζοντας την στάση που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία στην ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων, ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι θα ψηφίζει “ό,τι έχει να κάνει με μείωση δαπανών” και δεν ψηφίζει “τίποτε που έχει να κάνει με αύξηση φορολογίας” και πρόσθεσε ότι “εμείς δεν θα ψηφίσουμε εκεί που θα χαϊδεύει τ΄αυτιά του συστήματος εξουσίας του παλιού που είναι ο λαϊκισμός, κάποιος να βγαίνει στα 40 του χρόνια στη σύνταξη”. Καταλήγοντας ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη φορολογία των αγροτών και τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να είναι κάποιος υποψήφιος, θα πρέπει να έχει ή 50 υπογραφές από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ή του 1/10 των μελών του προηγούμενου εθνικού συνεδρίου, το οποίο αριθμούσε 4.450 μέλη. Αμέσως μετά η διευρυμένη πλέον ΚΕΦΕ θα ορίσει ημερομηνία εκλογών, οι οποίες εκτιμώνται ότι θα πραγματοποιηθούν μέσα στο Νοέμβριο.