Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το κλείσιμο της κάλπης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το κλείσιμο της κάλπης στις 19.00 και τη δημοσιοποίηση των exit polls. Στην πρώτη εκτίμηση του κοινού exit poll, που διενεργείται για πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν θα υπάρχει εκτίμηση για τις έδρες των κομμάτων, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη εκτίμηση στις 20:00 το οποίο θα έχει ενσωματωμένα και τα επίσημα αποτελέσματα από τα πρώτα εκλογικά τμήματα.

Την ίδια ώρα, ο Σκάι θα ανακοινώσει την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος από τη Singular Logic θα είναι δυνατή λίγο μετά τις 9, καθώς τότε υπολογίζεται ότι θα έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων της επικράτειας. Σε ό,τι αφορά στις έδρες που θα λάβουν τα κόμματα, η εικόνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, οπότε υπολογίζεται ότι θα έχει ενσωματωθεί περίπου το 50% της επικράτειας.

Εάν ωστόσο μέχρι εκείνη την ώρα υπάρχουν κόμματα κοντά στο 3% και δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα καταφέρουν να εισέλθουν στη Βουλή, σαφής εικόνα αναμένεται να διαμορφωθεί τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.