Την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις κάλπες της Κυριακής τόνισε ο Δημ.Κουτσούμπας

Την ανάγκη ενίσχυσης του Κομμουνιστικού Κόμματος στις κάλπες της Κυριακής τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ «θα σταθεί πραγματικά στο πλευρό του λαού μέσα και έξω από τη Βουλή». Όπως ανέφερε μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό SBC, ο λαός πρέπει να προσέλθει στην κάλπη βασιζόμενος στην πείρα του.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας αποτελεί θεμελιακή θέση του κόμματος», διότι χωρίς αυτήν «κάνεις μια τρύπα στο νερό», αφού, όπως είπε, «αφήνεις το καπιταλιστικό κέρδος να ζει και να βασιλεύει και αποδέχεσαι την καπιταλιστική ζούγκλα της αγοράς που δεν ρυθμίζεται, ούτε βελτιώνεται». Πρόσθεσε δε ότι «η καπιταλιστική ιδιοκτησία και η αναρχία στην παραγωγή σε συνθήκες καπιταλισμού είναι η γενεσιουργός αιτία των κρίσεων, της ανεργίας, της φτώχειας και των πολέμων».

«Άρα, το βασικό ζήτημα είναι να έρθει ο λαός στην εξουσία, η λαϊκή διακυβέρνηση που υπηρετεί το λαό και ο ίδιος να συμμετέχει και να ελέγχει από τον τόπο δουλειάς, τους εκλεγμένους αντιπροσώπους που θα έχει στη Βουλή, στη λαϊκή Βουλή και να κάνει βεβαίως και κοινωνικοποίηση» είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι έτσι μόνο μπορεί να σχεδιασθεί κεντρικά η παραγωγή και να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας σε όφελος του λαού.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «η πραγματική διαχωριστική γραμμή είναι μεταξύ του ελληνικού λαού από την μια και του εφοπλιστικού, βιομηχανικού και τραπεζικού κεφαλαίου από την άλλη». Όπως εκτίμησε, από αυτό καθορίζεται το τι υπηρετεί η πολιτική γραμμή κάθε κόμματος, «αν δηλαδή υπηρετεί τα συμφέροντα των πολλών ή υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των μονοπωλιακών ομίλων».

Σε ό,τι αφορά τα πολιτικά κόμματα, ανέφερε ότι το ΚΚΕ ποτέ δεν υποστήριξε πως είναι όλα ίδια, αλλά εκείνο που υποστηρίζει για τα «αστικά» κόμματα είναι ότι κινούνται στην ίδια στρατηγική γραμμή «υπέρ του καπιταλιστικού δρόμου, της ανάπτυξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας και της παραμονής της χώρας στον μονόδρομο της Ε.Ε.».

Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή επέρριψε σοβαρές ευθύνες «σε αυτούς που δημιούργησαν το μόρφωμα». Κάλεσε μάλιστα το λαό να μη δώσει άλλη ευκαιρία στη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το naftemporiki. Καταλήγοντας ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ζήτημα για το λαό είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ ώστε να αποτελέσει την ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από την Βουλή, απέναντι σε μια «αντιλαϊκή» κυβέρνηση της οποίας οι προγραμματικές δηλώσεις θα συνοψίζονται στο «μνημόνιο και ξερό ψωμί».