Ευ. Μεϊμαράκης: Η υπόθεση Φλαμπουράρη είναι η λίστα Λαγκάρντ του Τσίπρα

Σκληρή επίθεση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την υπόθεση του πρώην Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη ο οποίος απέκρυψε ότι ήταν μέτοχος κατασκευαστικής εταιρείας η οποία παράλληλα έπαιρνε δημόσια έργα το διάστημα που ήταν στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης τονίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας έχει την δικιά του λίστα Λαγκάρντ πλέον».

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση του Αλέκου Φλαμπουράρη, στενού συνεργάτη του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξη στο newsit ότι «δεν θέλω να δηλητηριάσω την προεκλογική περίοδο. Είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει τους πολίτες. Ο κ. Τσίπρας έχει την δικιά του λίστα Λαγκάρντ πλέον» και πρόσθεσε ότι το ζήτημα με τον κ. Φλαμπουράρη δεν είναι ότι ήταν μέτοχος κατασκευαστικής εταιρείας, αλλά το μείζον πολιτικό πρόβλημα είναι ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης παρέμενε μέτοχος στην κατασκευαστική εταιρεία «ΔΙΑΤΜΗΣΗ» κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο αντιβαίνει τις προβλέψεις του Συντάγματος και την ισχύουσα νομοθεσία για το ασυμβίβαστο σχετικά με τα καθήκοντα των μελών της κυβέρνησης.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε για το ίδιο θέμα ότι «δεν μπορεί να βγάζει αφίσες με τη λίστα Λαγκάρντ ενώ είναι γνωστό ότι δεν είμαι μέσα» ενώ αναφερόμενος για τον πρώην Πρωθυπουργό υπογράμμισε ότι «έχει πάθει μετάλλαξη και ειδικά την τελευταία εβδομάδα με σποτάκια δηλητηριάζει την ζωή του τόπου».

Καταλήγοντας ο κ. Μεϊμαράκης διαμήνυσε ότι το εν λόγω ζήτημα «δεν συνάδει με την αριστερή ηθική ούτε με την εικόνα Τσίπρα που είχα στο μυαλό μου. Τι θέλει να του πω: να η δική σου λίστα Λαγκάρντ και να βάλω μέσα τον Κατρούγκαλο και τον Φλαμπουράρη; Πέντε μέρες μένουν, ας κρατηθεί».