ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. φέρει ακέραια την ευθύνη για την άνοδο του ναζισμού

Την οργή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν χθεσινές δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σε συνέντευξή του στο Mega, σχετικά με την ψήφο τιμωρίας. Η Κουμουνδούρου κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Ν.Δ. ότι επανήλθε στη ρητορική των «δύο άκρων», συμψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή.

Αναφερόμενος στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «το πολιτικό σύστημα δεν είχε καταλάβει τι τιμωρία ήθελε ο κόσμος να δώσει και για αυτό οφείλει να ζητήσει μια συγγνώμη» και πρόσθεσε ότι «σκεφτείτε σε τι απόγνωση έφτασαν οι πολίτες για να ψηφίσουν αυτό το μόρφωμα που λέγεται Χρυσή Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ, να του δώσουν τόσο μεγάλο ποσοστό».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ χρέωσε στον Πρόεδρο της Ν.Δ. ότι καταφεύγει σε επικίνδυνα παιχνίδια που πλήττουν ευθέως τη δημοκρατία και στρώνουν τον δρόμο για τον νεοναζισμό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι δηλώσεις αυτές «ενόψει και της μαύρης επετείου από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών, εξισώνουν τους θύτες με τα θύματα και στρώνουν το έδαφος για την ενίσχυση του φασισμού και του ρατσισμού».

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, «η Νέα Δημοκρατία φέρει ακέραια την ευθύνη για την άνοδο του ναζισμού στη χώρα καθώς, με την καταστροφική πολιτική που άσκησε, άνοιξε τον δρόμο στους φασιστές της Χρυσής Αυγής δρόμο ακίνδυνο για το σύστημα αλλά άκρως επικίνδυνο για την κοινωνία».