Συγκέντρωση Λαϊκής Ενότητας: Να υλοποιήσουμε το ΟΧΙ

Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι πανίσχυρη στις κάλπες δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην πρώτη κεντρική συγκέντρωση στην Ομόνοια.

«Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μεϊμαράκης» είπε, τονίζοντας πως «οι δύο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του μνημονίου θα είναι από τη Δευτέρα μαζί στην κυβέρνηση, με κολαούζους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι».

Καλώντας τους συγκεντρωμένους να μην πιστεύουν στις δημοσκοπήσεις, προέβλεψε υψηλά ποσοστά για το κόμμα του, υπογραμμίζοντας πως ισχυρή Λαϊκή Ενότητα σημαίνει την κατάρρευση των μνημονίων και των μνημονιακών στηριγμάτων τους και πως με μια ισχυρή Λαϊκή Ενότητα, η μνημονιακή συναίνεση και τα ίδια τα μνημόνια θα γίνουν αμέσως παρελθόν.

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι διέψευσαν τις ελπίδες του λαού, γύρισαν την πλάτη στους μεγάλους ενωτικούς αγώνες της παράταξης και ακολούθησαν «κατά πόδας και με τα ίδια επιχειρήματα το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξαν το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ σε βάρος του τόπου και του λαού».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε ακόμη πως η ΛΑΕ «δεν είναι το κόμμα της δραχμής», όπως λένε οι αντίπαλοί της, σημειώνοντας: «Για μας το νόμισμα δεν είναι φετίχ ούτε αυτοσκοπός, αλλά μέσο και εργαλείο. Άλλοι είναι που έχουν μετατρέψει το ευρώ σε θρησκεία, σε σκληρό ταξικό πρόγραμμα, σε άγριο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο και κοινωνικό οδοστρωτήρα.»

Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απηύθυνε το ρητορικό ερώτημα στο πλήθος: «Πρέπει να πληρώσουμε το χρέος;» «Όχι» απάντησε ο κόσμος, με την κ. Κωνσταντοπούλου να απευθύνει εκ νέου το ίδιο ερώτημα και να λαμβάνει πιο δυνατά την ίδια απάντηση.

«Η δημοκρατία στην χώρα μας δοκιμάζεται! Ο λαός δεν το βάζει κάτω. Ακόμα και αν κάποιοι παραβίασαν την εντολή του λαού αυτός ο λαός σηκώνεται και πάλι στα πόδια του θεριεύει και αντριεύει απέναντι στο τέρας του μνημονίου» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η δημοκρατία δεν πουλιέται σε κανένα νόμισμα» πρόσθεσε.

Χαιρετισμός Γλέζου

Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Μανώλης Γλέζος.

«Δεν είναι λίγες οι μέρες. Είναι πολλές. Γιατί ο χρόνος διαστέλλεται σε τούτες τις καθοριστικές για την πορεία του τόπου εκλογές. Ή θα νικήσουμε ή θα πάμε πίσω 40 χρόνια. Από μας εξαρτιέται να νικήσουμε.

» Βέβαιος ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τα πάντα και να υλοποιήσουμε το ‘ΟΧΙ’ απέναντι στην καινούργια προσπάθεια καθυπόταξης της χώρας, σας αφήνω γεια και καλώ να έρθουν επάνω οι υποψήφιοι συναγωνιστές» τόνισε, μεταξύ άλλων.