Στ. Θεοδωράκης: Κυβέρνηση με 151 ή 152 βουλευτές δεν διασφαλίζει τη σταθερότητα

Μήνυμα ότι «δεν είναι ώρα για ψήφο διαμαρτυρίας και χαβαλέ» στέλνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος επιμένει ότι «χρειάζεται μια κοινωνική συμμαχία του 51%». Σε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών” ο κ. Θεοδωράκης τονίζει ότι στόχος του κόμματός του είναι το 10% και διαμηνύει ότι «με 151 και 152 βουλευτές δεν θα έχουμε σταθερότητα».

«Με ένα μικρό ποσοστό τα κόμματα εξουσίας δεν θα σε ακούσουν» σημειώνει ο κ. Θεοδωράκης ενώ χαρακτηρίζει αποτυχία το ενδεχόμενο το Ποτάμι να συγκεντρώσει μικρότερο ποσοστό από αυτό των προηγούμενων εθνικών εκλογών. Παράλληλα ασκεί έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη λέγοντας ότι «πολύ φοβάμαι ότι στο μυαλό τους έχουν ξανά μια λάθος κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας κάνει συνεχώς αυτοκριτική για τα πρόσωπα που χρησιμοποίησε και εκεί που θα περίμενε κανείς να βάλει μπροστά 4-5 νέα πρόσωπα, έκανε λίστες ξανά με τους ίδιους. Τα ίδια και ο κ. Μεϊμαράκης. Τον ρωτάμε συνεχώς με ποιους θα κυβερνήσει αλλά αρνείται να μας απαντήσει. Οι υπουργοί του, αν και εφόσον κερδίσει, θα είναι οι υπουργοί του Σαμαρά;» και προσθέτει ότι «ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτούς που θέλει, αλλά ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει».

Ερωτηθείς ο επικεφαλής του Ποταμιού για τη δική του πρόταση ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνει ότι «αυτό που προέχει είναι μια πολιτική συμφωνία των κομμάτων που ψήφισαν το μνημόνιο Τσίπρα. Μια αυτοδέσμευση ότι δεν θα συνεχίσουμε να γκρεμίζουμε. Ότι δεν θα βγούμε όλοι στα χαρακώματα σε μια άγονη αντιπαράθεση μόνο για μικροκομματικούς λόγους. Ο τόπος θέλει σταθερότητα».