Κουτσούμπας: «Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης συνεργασίας, έχουν ήδη γραφτεί»

Στα χωριά του Κιλκίς περιόδευσε σήμερα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,

Σε ομιλία του στο Παλαιό Αγιονέρι σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «ο λαός μας έχει δοκιμάσει πολλές “λύσεις”».

«Έχει δοκιμάσει και αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις και κυβερνήσεις συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που προεκλογικά τσακώνονταν σαν τον σκύλο με τη γάτα και μετά τα έβρισκαν. Από τη μια ήταν “φως” ο ένας, “σκότος” ο άλλος και από την άλλη, μετά τις εκλογές, έφτιαχναν κυβέρνηση για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Και τώρα το ίδιο θα γίνει. Έχει εμπιστευθεί ο λαός μας κόμματα και έχει τιμωρήσει άλλα κόμματα. Έχει πιστέψει ότι υπάρχουν σωτήρες σε διάφορα πρόσωπα που εμπιστεύεται και έχει απογοητευθεί, γιατί στην πράξη, έχει δει ότι τέτοιοι δεν υπάρχουν».

«Μπορούν τώρα περισσότεροι συμπολίτες μας να κατανοήσουν αυτό που έλεγε το ΚΚΕ και πριν μερικά χρόνια. Ακόμη και τον Γενάρη, πολλοί δεν μας καταλάβαιναν. Αναρωτιόνταν, γιατί λέμε ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε τέτοιες κυβερνήσεις, που είναι από χέρι αντιλαϊκές. Όχι γιατί δεν είναι πιθανόν έντιμοι ή γιατί δεν πιστεύουν πραγματικά κάποια πράγματα, αλλά γιατί έχουν λάθος πορεία, έχουν λάθος πολιτική πρόταση. Η πρότασή τους είναι ενταγμένη μέσα στο σύστημα, είναι μέσα στις λυκοσυμμαχίες. Δεν μπορεί έτσι να βρεις πραγματική διέξοδο, μαθηματικά, νομοτελειακά θα καταλήγεις και σε νέα μνημόνια, θα καταλήγεις και σε νέα μέτρα, όπως κι αν ονομάσεις την οποιαδήποτε κυβέρνηση».

Πρόσθεσε, ότι «οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης συνεργασίας που θα έχουμε μετά τις 20 Σεπτέμβρη, έχουν ήδη γραφτεί». .Είναι το μνημόνιο, πώς αυτό θα υλοποιηθεί αποτελεσματικότερα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των Ευρωπαίων εταίρων. Θα ψηφιστούν τον Οκτώβρη και με την νέα αξιολόγηση  ετοιμάζονται νέα μέτρα σε ασφαλιστικά, εργασιακά, φορολογικά κλπ. και έπεται συνέχεια και τον Δεκέμβρη και με τον νέο προϋπολογισμό και τον επόμενο χρόνο».