Αλ. Φλαμπουράρης: Θα εφαρμόσουμε πλήρως το Μνημόνιο

Επίθεση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ο πρώην Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, λίγο μετά την εμφάνιση της ίδιας σε πρωινή εκπομπή του Σκάι. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Φλαμπουράρης είπε σχετικά: «η πρώην Πρόεδρος της Βουλής δεν είναι; Ε, ας πούμε η απελθούσα».

Ο πρώην Υπουργός Επικρατείας τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε μπροστά σε ένα σαφές δίλημμα και πως ο εκβιασμός υπήρξε υπό μία έννοια, για να επικοινωνήσει στη συνέχεια «το πρόγραμμα της αριστεράς», το οποίο «περιλαμβάνει δύο μέρη: Την εφαρμογή της συμφωνίας που έχουμε υπογράψει και τη δυνατότητα που μας αφήνει η ίδια συμφωνία να προχωρήσουμε σε κάποιες επιλογές ώστε να μετατρέψουμε κάποιες παραμέτρους σε θετικές».

Από την πλευρά της, η υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε πως «από την πλευρά μας είμαστε σε χειρότερη θέση από το ΣΥΡΙΖΑ, που μας “φόρτωσε” μια πρόσθετη επιβάρυνση 90 δισ. ευρώ, οδήγησε τη χώρα σε ένα δίλημμα που ή θα πηγαίναμε σε άτακτη χρεοκοπία ή θα υπογράφαμε μνημόνιο. Από την πλευρά μας δεν είχαμε την ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Εμείς στηρίξαμε τη συμφωνία διότι έπρεπε να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Παράλληλα η κ. Μπακογιάννη κατέστησε σαφές πως πλέον η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και μια κυβέρνηση τετραετίας, υπογράμμισε πως πλέον η χώρα έχει αναλάβει την εφαρμογή της συμφωνίας, την υποχρέωση του ελέγχου από τους εταίρους, αλλά και τις διαρθρωτικές αλλαγές και κατέληξε λέγοντας πως «η χώρα δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς».