Ο Δ.Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα των σχολείων

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφτηκε σήμερα, το 4ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μίλησε στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές. Ευχόμενος καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ λέει στον ελληνικό λαό, και όχι μόνο προεκλογικά, πως πρέπει να σταματήσει η λογική της ανάθεσης και ο ίδιος ο λαός να συμμετέχει ενεργά από οπουδήποτε και αν δουλεύει όχι μόνο στο αντικείμενο της εργασίας του, αλλά και στα κοινωνικά δρώμενα, πιέζοντας, διεκδικώντας και προωθώντας ζητήματα.

Αναφέρθηκε στα πολύ μεγάλα προβλήματα με τα οποία ξεκινά ακόμα μια σχολική χρονιά και τα οποία συνδυάζονται και με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί ως εργαζόμενοι. Εντόπισε την κοινή αφετηρία των προβλημάτων στο κοινωνικό σύστημα «που έχει σαπίσει και είναι απαραίτητη η αντικατάστασή του εκ βάθρων». Είπε ότι η ευθύνη του συστήματος δεν είναι σε κάποια πρόσωπα, αλλά στη βάση του, η οποία είναι η ιδιοκτησία του πλούτου που παράγεται από τον εργαζόμενο λαό.

Εξήγησε ότι εάν την ιδιοκτησία του παραγόμενου πλούτου την έχει η αστική τάξη, τότε, στην Παιδεία εν προκειμένω, η εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων, καθορίζει σειρά ζητημάτων από τους μισθούς των εκπαιδευτικών, έως το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, όπως αναφέρει το euro2day. Τόνισε ότι, αν ο αγώνας του λαού δεν στοχεύει στο να γίνει κοινωνική ιδιοκτησία αυτός ο πλούτος, ώστε να ανοίξει ο δρόμος, με τον λαό στην εξουσία, για μια σχεδιασμένη ανάπτυξη της κοινωνίας και της οικονομίας, τότε δεν θα είναι εφικτές ούτε οι μικρές κατακτήσεις.

Είπε ότι συνεννόηση και δημιουργία κυβέρνησης μπορεί να επιτευχθεί από κόμματα που έχουν κοινή στόχευση, όπως για παράδειγμα την εφαρμογή των μνημονίων. Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ θα παλέψει μέσα κι έξω από την Βουλή για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε ζητήματα Παιδείας, τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και κυρίως για τα παιδιά.

«Η γνώση είναι δύναμη. Να μαθαίνετε και να αξιοποιήσετε αυτά τα χρόνια της ζωής σας, για να βαθαίνετε όλο και περισσότερο στη γνώση, η οποία πρέπει να συνδέεται, για να γίνεται ακόμη πιο δυνατή, με τον συλλογικό αγώνα. Όπως το άθλημα είναι συλλογικός αγώνας, για να φέρει τη νίκη είτε στην εθνική μας ομάδα, είτε στην ποδοσφαιρική ομάδα που αγαπάτε είτε στον αθλητή που ενδιαφέρεστε, έτσι κι ο αγώνας για τη γνώση, για τη ζωή είναι αγώνας μαζί με τους γονείς σας, μαζί με τους καθηγητές σας. Μπορείτε να κερδίσετε τη μάχη της ζωής όλοι μαζί. Με τους γονείς, με τους καθηγητές με τους συμμαθητές σας», κατέληξε, ο κ. Κουτσούμπας, απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους μαθητές.