Bild: Αδιάβαστος και νευρικός στo ντιμπέιτ ο Τσίπρας - Σαφής ο Ευ. Μεϊμαράκης

Αδιάβαστο, κουρασμένο και  νευρικό χαρακτήρισε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα η γερμανική εφημερίδα “Bild” σχολιάζοντας την εμφάνισή του στην τηλεμαχία της Τετάρτης. Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας γράφει ότι “επτά αρχηγοί κομμάτων και επτά δημοσιογράφοι. Πολλές σημειώσεις ήταν πάνω στο τραπέζι. Ήταν το πρώτο debate από το 2009” και τονίζει ότι “από τους πολιτικούς που κοιτούσαν περισσότερο τις σημειώσεις τους ήταν ο Αλέξης Τσίπρας -προφανώς ότι δεν είχε κάνει τη εργασία του- και ο ιδρυτής του κόμματος “Το Ποτάμι”, Σταύρος Θεοδωράκης”.

Η “Bild” σχολιάζει ότι “ο Αλέξης Τσίπρας πολλές φορές έδειχνε ενοχλημένος από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και έκανε γραμματικά λάθη. Κι όταν η συζήτηση έφτασε στις υποτονικές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, είχε έτοιμο έναν αποδιοπομπαίο τράγο. Ο Τσίπρας έδειξε τον Βαρουφάκη για τα λάθη που έγιναν κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές” και προσθέτει ότι “σαν μην ήταν ο Βαρουφάκης επιλογή του και σαν να μην ήξερε τίποτα για τις πράξεις του”.

Παράλληλα η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση στο γιατί δεν τήρησε τις υποσχέσεις του μετά την εκλογή του τον Ιανουάριο και υποστηρίζει ότι δημοσιογράφοι και πολιτικοί δεν τήρησαν τους κανόνες του debate.

Εκτός από τον κ. Τσίπρα, η εφημερίδα “Bild” σχολιάζει τις εμφανίσεις και άλλων τριών πολιτικών αρχηγών που συμμετείχαν στην τηλεμαχία. Για τον Πάνο Καμμένο, Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι ήταν πιο ειλικρινής καθώς παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να τηρήσει πολλές υποσχέσεις της, για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η “Bild” επισημαίνει ότι είναι ένας από τους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που εγκατέλειψε το κόμμα του Τσίπρα για να ιδρύσει τη “Λαϊκή Ενότητα”.

Καταλήγοντας για τον Ευάγγελο Μειμαράκη, μεταβατικό Πρόεδρο της ΝΔ, η γερμανική εφημερίδα λέει τα καλύτερα επισημαίνοντας ότι ήταν πολύ σαφής στις προθέσεις του σε περίπτωση νίκης του στις εκλογές.