Σε εξέλιξη το debate των πολιτικών αρχηγών

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, εν όψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου, και είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα.

Οι αρχηγοί κάθονται στο πάνελ βάσει της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων τους: Στην πρώτη θέση πιο κοντά στον συντονιστή και δημοσιογράφο της ΕΡΤ Πάνο Χαρίτο βρίσκεται ο Αλ.Τσίπρας, δίπλα του είναι ο Β.Μεϊμαράκης και ακολουθούν ο Π.Λαφαζάνης, ο Στ.Θεοδωράκης, ο Δ.Κουτσούμπας, ο Π.Καμμένος και η Φ.Γεννηματά.

Τις ερωτήσεις θέτουν οι δημοσιογράφοι: Όλγα Τρέμη (Mega), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Μάρα Ζαχαρέα (Star) και Μάκης Γιομπαζολιάς (Ε TV). Η συζήτηση θα συντονιστεί από τον Πάνο Χαρίτο (ΕΡΤ).

Οι θεματικές ενότητες ερωτήσεων έχουν ως εξής:

  • Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
  • Διοίκηση και κοινωνική πολιτική
  • Παιδεία και Υγεία
  • Μεταναστευτική Πολιτική
  • Εξωτερική Πολιτική, Αμυνα

Στη συνέχεια θα τεθεί μια ελεύθερη ερώτηση από κάθε δημοσιογράφο, ενώ στον τελευταίο κύκλο συζήτησης οι αρχηγοί θα κάνουν τοποθετήσεις και θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις σε άλλους αρχηγούς.

Κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30” και η απάντηση 1,30”. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση θα έχει διάρκεια έως 15” και η απάντηση έως 30”.

Χωρίς δηλώσεις προσήλθαν οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ την ελπίδα για μία καλή συζήτηση εξέφρασαν η Φώφη Γεννηματά, Πάνος Καμμένος και Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Λίγα λεπτά μετά τις 20.00 ξεκίνησαν οι αφίξεις των πολιτικών αρχηγών που θα συμμετέχουν στο ντιμπέιτ. Πρώτος έφτασε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ακολούθησε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος δεν έκανε δήλωση, όπως και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης που έφτασε λίγα λεπτά μετά τον κ. Κουτσούμπα. Ακολούθησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Δίχως δηλώσεις προσήλθε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έχουμε σήμερα την ευκαιρία για ένα διάλογο μεταξύ μας οι πολιτικοί αρχηγοί. Έχει έρθει η ώρα για ξεκάθαρο διάλογο. Να αφήσουμε τις κοκορομαχίες. Ελπίζω να μιλήσουμε για την ουσία και κυρίως για την επόμενη ημέρα που απαιτεί σταθερότητα», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Εύχομαι να γίνει μία καλή συζήτηση, υποστήριξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, προσερχόμενος στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα, τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι ΑΝΕΛ παραιτήθηκαν των αποψινών ομιλιών στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή του ντιμπέιτ. «Θα ευχόμουν τα ντιμπέιτ να γίνονται με διάλογο, ώστε οι πολίτες να κατανοήσουν τις θέσεις των κομμάτων, ιδίως για το μέλλον» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

«Πρώτη φορά σε ντιμπέιτ καθώς πρώτη φορά είμαι αρχηγός κόμματος. Πολλά γίνονται για πρώτη φορά ελπίζω για το καλό του τόπου. Ο διάλογος όπως γίνεται δεν έχει και τις καλύτερες προδιαγραφές ώστε η συζήτηση να βοηθήσει στην καλύτερη ενημέρωση του κόσμου. Ελπίζω να επιτευχθεί το καλύτερο για τη δημοκρατία και την ελεύθερη βούληση του λαού που ελπίζω κάποτε να γίνει σεβαστή. Η δική σας παρουσία (σ.σ. δημοσιογράφων) είναι εγγύηση για την προσπάθεια ενημέρωση του λαού» δήλωσε προσερχόμενος στο Ραδιομέγαρο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Δείτε ζωντανά το debate στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ: http://www.ert.gr/lepto-pros-lepto-to-debate-ton-7-archigon-ertdebate2015/

fofi-gennimata kammenos-tsaknis

lafazanis-ert meimarakis-tagmatarxis

tsaknis-theodorakis  tsipras-tagmatarxis

tsipras