Απάντηση Μορώνη σε Λαφαζάνη: Η διακομματική επιτροπή αποφάσισε τον τηλεοπτικό χρόνο για τα κόμματα

Επαναλαμβάνοντας την απόφαση της διακομματικής επιτροπής για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στην προεκλογική περίοδο στα κόμματα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ροδόλφος Μορώνης στις καταγγελίες της Λαϊκής Ενότητας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη από την συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ περί εσκεμμένου αποκλεισμού του κόμματος.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της ΛΑΕ εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ με στόχο την υπηρεσιακή κυβέρνηση καταγγέλλοντας αποκλεισμό με πολιτικά κίνητρα του κόμματός του από τον τηλεοπτικό χρόνο αλλά και από την προεκλογική χρηματοδότηση.

Απαντώντας στις κατηγορίες Λαφαζάνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:

«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τη γνώμη του κ. Λαφαζάνη για την υπηρεσιακή κυβέρνηση και το ρόλο της» και προσέθεσε: «Σχετικώς με το θέμα του τηλεοπτικού χρόνου, που εδόθη στη “Λαϊκή Ενότητα” με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, υπενθυμίζω ότι της έκδοσής της προηγήθηκε διάσκεψη της Διακομματικής Επιτροπής στην οποία μετείχε και εκπρόσωπος του κόμματος αυτού.

Κατά τη διάσκεψη αποφασίσθηκε για τον υπολογισμό του αναλογούντος χρόνου για κάθε κόμμα να ληφθεί υπ’ όψιν κατά 50% η κοινοβουλευτική του δύναμη και κατά 50% η εκλογική του δύναμη κατά τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου. Αυτό ακριβώς αποτυπώνεται στην ισχύουσα ΚΥΑ» επεσήμανε ο κύριος Μορώνης.