Μπουτάρης σε Τσίπρα: Να κερδίσεις τις εκλογές έστω και με μια ψήφο

Στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη. Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για θέματα της αυτοδιοίκησης, στο περιθώριο της ΔΕΘ που πραγματοποιείται στη συμπρωτεύουσα. Οι κ.κ. Μπουτάρης και Τσίπρας συζήτησαν αρκετή ώρα για τα προβλήματα της πόλης ενώ όπως δήλωσε ο κ.Τσίπρας «ο Δήμαρχος μου ευχήθηκε να κερδίσω έστω και με μία ψήφο, αλλά εγώ του είπα ότι θέλω τη νίκη με… περισσότερες!».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι «πρέπει να βοηθήσουμε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα που έχει ξεκινήσει προκειμένου να μην τον αφήσει στη… μέση».

Έξω από το Δημαρχείο βρέθηκαν και εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης ζητώντας να συνομιλήσουν με τον κ. Τσίπρα. Οι κοινωνικές δομές χρηματοδοτούνται από το ομότιτλο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, με πόρους από το ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με τους δήμους σε όλη τη χώρα παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες σε χιλιάδες ωφελούμενους.

Οι εργαζόμενοι ζητούν τη συνέχιση του σχετικού προγράμματος και μετά τη λήξη της παράτασης που δόθηκε ήδη ως τα τέλη Ιουνίου, μέχρι την ένταξή του και στην επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ (2014-2020), με πρόβλεψη εάν χρειαστεί και για το ενδιάμεσο διάστημα, με δέσμευση για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, καθώς και την εκταμίευση του σχετικού κονδυλίου για την πληρωμή δεδουλευμένων τους.