Δ. Μητρόπουλος: Με έκοψαν με σταλινικές μεθόδους

Μύδρους κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος τελικά «κόπηκε» από τα ψηφοδέλτια του κόμματος με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ Fm ο κ. Μητρόπουλος σχολίασε την απόφαση της Κ.Ε. λέγοντας ότι «ότι ούτε στην περίοδο της σταλινικής τρομοκρατίας δεν ακολουθήθηκαν οι μέθοδοι όπως αυτοί της σύγχρονης ηγεσίας για να βγάλει στην άκρη ένα στέλεχός της που πρώτευσε στις προηγούμενες εκλογές» και πρόσθεσε ότι το τρίτο Μνημόνιο απαγορεύει ρητά τη διατύπωση εναλλακτικού σχεδίου

Ο κ. Μητρόπουλος κατέστησε σαφές ότι ο απεγκλωβισμός από το Μνημόνιο δεν μπορεί να γίνει από αυτούς που το ψήφισαν και σημείωσε ότι γι’ αυτό και κάλεσε τους ψηφοφόρους είτε να επιλέξουν αποχή και λευκό είτε να κάνουν την «πιο συνειδητή επιλογή» και να ψηφίσουν ΚΚΕ. Παράλληλα ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε ότι «η μόνη επιλογή για την πατρίδα μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων γιατί πήγαμε σαν “πρόβατα στη σφαγή” είναι ή ο λαός να μην συμμετάσχει μην ψηφίζοντας τα τέσσερα μνημονιακά κόμματα ή εντιμότερο να ψηφίσει ΚΚΕ» και πρόσθεσε ότι «και η αποχή είναι υψηλής συνειδητότητας επιλογή».

Ο κ. Μητρόπουλος εκτίμησε ότι μετά τις εκλογές οδεύουμε προς έναν μεγάλο μνημονιακό συνασπισμό και χαρακτήρισε «προσβολή» για την Αττική το «κόψιμό» του από τις λίστες. Αναφερόμενος σε όσα προηγήθηκαν της υποψηφιόττητά του ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε ότι αποδέχθηκε την τελευταία τιμητική θέση προκειμένου να έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του στην Κεντρική Επιτροπή και σημείωσε λέγοντας ότι «τους κάλεσα να παραδεχθούν ότι βρίσκομαι σε ένα σχέδιο πολιτικής εξόντωσης και τους κάλεσα να ανακαλέσουν την άποψή τους».

Επιχειρώντας να εκτιμήσει τι ήταν αυτό που οδήγησε στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να τον αποκλείσει από τα ψηφοδέλτια του κόμματος ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι «θεωρώ ότι πολύ όχλησε την ηγεσία ότι είπα ότι πήγαμε χωρίς σχέδιο και ότι τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου την είχα χαρακτηρίσει επαίσχυντη και κακή» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι και οι άλλοι που ψήφισαν «παρών« στις τελευταίες ψηφοφορίες υποβαθμίστηκαν στα εσωτερικά των ψηφοδελτίων.