Π. Λαφαζάνης: Έβαλαν τα συμφέροντα της Ευρώπης πάνω από τον ελληνικό λαό

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστηρίζοντας ότι «όλοι οι τελευταίοι Πρωθυπουργοί συμπεριφέρθηκαν με ένα τρόπο απαράδεκτο, βάζοντας τα συμφέροντα της Ευρώπης και του γερμανικού κατεστημένου πάνω από το συμφέρον του ελληνικού λαού».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για την ταυτότητα και τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας ο κ. Λαφαζάνης κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του δεν είναι κόμμα της δραχμής και πρόσθεσε: «Όχι δεν είμαστε κόμμα της δραχμής. Είμαστε κόμμα με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και μία προοδευτική λύση διεξόδου για τη χώρα. Με λιτότητα δεν πάμε ούτε βήμα μπροστά και το τρίτο μνημόνιο κουτσουρεύει συντάξεις – μισθούς και διαλύει τις αγροτικές σχέσεις. Όχι λιτότητα. Δεν είναι δυνατόν η χώρα μας να παραδίδεται ως προτεκτοράτο. Όχι στη φορολεηλασία. Δεν είναι δυνατόν τα μικρομεσαία εισοδήματα να λεηλατούνται φορολογικά και να πιστεύουμε ότι θα έχουμε ανάπτυξη. Και όχι στην υποτέλεια».

Αναφερόμενος στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης υπενθύμισε  ότι οι διαφωνίες μέσα στο κόμμα ήταν γνωστές εδώ και χρόνια, με αποκορύφωμα την αποδοχή του μνημονίου και σημείωσε ότι «όταν φτάσαμε στο μνημόνιο, δεν μπορούσαμε να συνυπάρξουμε». Καταλήγοντας αποκάλυψε ότι «υπήρχε θεμελιώδης διαφωνία στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, πάρα πολλά χρόνια. Εμείς καταψηφίσαμε τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη. Εμείς διαφωνούσαμε και με την πορεία της διαπραγμάτευσης. Όλοι γνώριζαν ότι γινόταν στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη διαμάχη».