Ευ. Βενιζέλος: Η «εξαφάνιση του παλιού» του Τσίπρα δείχνει έλλειψη δημοκρατικής συνείδησης

Ο κ. Τσίπρας θέλει «να εξαφανίσει το παλιό» και αυτό δείχνει απόλυτη έλλειψη δημοκρατικής συνείδησης, τονίζει σε συνέντευξή του ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος.

Όταν ο κ. Τσίπρας λέει «να αφήσουμε το παλιό», «εννοεί κάτι πάρα πολύ απλό: Ότι δεν ανέχεται το άλλο, το διαφορετικό. Ότι δεν του αρέσει η πολυφωνία και ο πλουραλισμός. Ότι δεν έχει δημοκρατικές ευαισθησίες. Ότι από τη στιγμή που ένα κόμμα του 4% της Ριζοσπαστικής Κομμουνιστικής Αριστεράς λόγω αντιμνημονιακής δυσφορίας, ας το πούμε έτσι, του ελληνικού λαού, κατάφερε να γίνει 36% και να πάρει την κυβέρνηση, άλλαξε η ιστορία».

«Ότι από το 36% του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα αρχίζει να γράφεται η ιστορία, αρχίζει να λειτουργεί η δημοκρατία και όλοι οι άλλοι που είναι το άλλο, το διαφορετικό, τα άλλα κόμματα, είναι το παλιό, το άχρηστο που πρέπει να εξαφανιστεί. Η “εξαφάνιση του παλιού” είναι η απόδειξη της έλλειψης δημοκρατικής συνείδησης» συνέχισε ο κύριος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Metropolis 95,5 και στον δημοσιογράφο Κ. Παπαζαφειρίου, στη Θεσσαλονίκη.