Δ. Κουτσούμπας: «Η μέρα με τη νύχτα» το ΚΚΕ και η Λαϊκή Ενότητα

Η διαχωριστική γραμμή είναι «ή με το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την εξουσία τους και τις συμμαχίες τους ή με την οικονομική ανάπτυξη για τα λαϊκά συμφέροντα», δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι ο στόχος του ΚΚΕ είναι η μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυσή του, ενώ ερωτηθείς εάν στόχος του κόμματος είναι η ανάδειξή του σε τρίτη δύναμη, επανέλαβε ότι δεν θέτει αριθμητικούς στόχους, προσθέτοντας ταυτόχρονα «γιατί όχι; η δυνατότητα υπάρχει».

Αναφερόμενος στις «ουσιαστικές διαφορές» του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Ενότητα τόνισε ότι είναι «η μέρα με τη νύχτα». Όπως σημείωσε, «εδώ και 25 χρόνια, από τότε που έφυγαν από το ΚΚΕ, αφού πρώτα προσπάθησαν να το διαλύσουν, έδωσαν χέρι βοηθείας στην Ε.Ε., στην ΟΝΕ και συκοφαντούσαν συνεχώς τον σοσιαλισμό».

Οι ίδιοι, πρόσθεσε, έδωσαν χέρι βοηθείας στον ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλοντας στον παροπλισμό του εργατικού-λαϊκού κινήματος, δεχόμενοι και διαδίδοντας αυταπάτες, ενώ ταυτόχρονα σε όλη τη διάρκεια της επτάμηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στήριζαν την κυβέρνηση.

«Ούτε την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, ούτε καν τις τροπολογίες του ΚΚΕ για κάποιες ανάσες ανακούφισης δέχθηκαν και αυτοί και η κ. Κωνσταντοπούλου» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι δεν ψήφισαν μεν το τρίτο μνημόνιο, αλλά συνέχισαν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Ακόμη ανέφερε ότι το κόμμα του κ. Λαφαζάνη έχει την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί «απομονωτισμού της χώρας» βάσει της πρότασης του ΚΚΕ, τόνισε ότι η χώρα έχει παραγωγικές δυνατότητες, τις οποίες θα αναπτύξει προς όφελος του λαού, όπως θα αναπτύξει και ισότιμες σχέσεις με όλες τις χώρες, αποδεσμευμένη από ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Τέλος, στην παρατήρηση ότι το ΚΚΕ «έχει μέτωπο κυρίως κατά του Π. Λαφαζάνη» απάντησε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που λέμε ότι κοροϊδεύουν τον λαό», προσθέτοντας ότι η πρόταση του κ. Λαφαζάνη εκφράζει τμήματα του κεφαλαίου, με δεδομένο ότι υπάρχουν τμήματα του κεφαλαίου στην Ελλάδα που ενδιαφέρονται για επιστροφή στη δραχμή.