Ευ. Βενιζέλος: H χώρα χρειάζεται μια οικουμενική κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε για αλαζονική πόζα όταν αναφέρει ότι «εγώ θα γίνω Πρωθυπουργός μόνο με τον Καμμένο» εξαπέλυσε ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Μιλώντας σήμερα στο Mega, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «ο Τσίπρας είπε ψέματα, ψηφίστηκαν ψέματα. Η Ελλάδα ξαναμπαίνει σε μνημόνιο γιατί έγινε ένα πολιτικό λάθος» και πρόσθεσε λέγοντας ότι «τα έκανε όλα λάθος. Λάθος η Κωνσταντοπούλου. Λάθος η εκτίμηση για την επιρροή Ομπάμα. Επιβάρυνε τη χώρα με τον Βαρουφάκη».

Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η φράση που ισχύει για τον κ. Τσίπρα είναι «του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ» και αναρωτήθηκε «δεν στεναχωριέσαι εσύ ούτε και οι δικοί σου αλλά δεν μετέχεις στον αγώνα της γενιάς σου. Τώρα μας λέει ή με ψηφίζετε ή φεύγω. Θα γλιτώσει το κόστος, θα γίνει αντιμνημονιακός;».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναγκαστεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας γι’ αυτό και κάλεσε τον λαό «να κατανείμει την ψήφο ώστε να υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «κανείς δεν πρέπει να φυλάει τα οπίσθιά του και να μην συμμετέχει σε μια κυβέρνηση με ευρωπαϊκή κατεύθυνση». Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι χρειάζεται μια οικουμενική κυβέρνηση των δημοκρατικών ευρωπαϊκών δυνάμεων και μια οικουμενική κοινωνία.

Όπως παρατήρησε ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο προεκλογικός διάλογος γίνεται «τσάτρα-πάτρα, λες και το μόνο ζητούμενο είναι η μορφή της νέας κυβέρνησης και όχι οι πολιτικές που θα ασκηθούν» και εκτίμησε ότι η σωρευτική ύφεση για το 2015 και το 2016 θα είναι τουλάχιστον 7% ενώ η απώλεια στο ΑΕΠ θα είναι περίπου 20 δισ. ευρώ που λειτουργεί πολλαπλασιαστικά.