Σενάρια για «άνοιγμα» στις λίστες της ΝΔ προς το κέντρο

«Άνοιγμα» προς το κέντρο φέρεται να επιδιώκει η ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, που υπογράφεται από τον Δημήτρη Χατζηνικόλα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, στελέχη της ΝΔ έχουν ήδη έρθει σε επαφή και έχουν βολιδοσκοπήσει προσωπικότητες από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, που έχουν διατελέσει μέλη των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου προκειμένου να εξεταστεί αν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις «γαλάζιες λίστες».

Οριστική απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί, ωστόσο θα πρέπει να ξεπεραστούν και ορισμένες ενστάσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της Ν.Δ. Πάντως, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, φέρεται να απέρριψε εισηγήσεις για ένταξη στις λίστες του κόμματος προσωπικοτήτων που στήριξαν την εκστρατεία του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, όπως  ο συνταγματολόγος Ν. Αλιβιζάτος.

Σε γενικές γραμμές το επιτελείο της ΝΔ φέρεται να αποτιμά θετικά την συγκέντρωση στη Ρηγίλλης την Τρίτη αλλά και να είναι σχετικά αισιόδοξο καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν είτε μικρή διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ είτε ακόμη και την ΝΔ να περνά, για λίγο, μπροστά.