Στρατούλης: Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μνημόνιο - Στόχος μας η τρίτη θέση

Στόχος της Λαϊκής Ενότητας είναι ν’ αναδειχθεί σε τρίτη πολιτική δύναμη, με ισχυρό ποσοστό υπογράμμισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑfm και στους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη ο Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος τόνισε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μνημόνιο.

Όπως αναφέρει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα tovima.gr, ο κ. Στρατούλης αναφερόμενος  στους στόχους της Λαϊκής Ενότητας είπε ότι θέλουν «να καταργήσουμε και το πρώτο και το δεύτερο και το τρίτο μνημόνιο που πρόσφατα ψηφίστηκε και ταυτόχρονα να τιμήσουμε το «όχι» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Να διατηρήσουμε ζωντανή την ελπίδα ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να προχωρήσει χωρίς μνημόνια και λιτότητα. Στόχος μας είναι να αναδειχθούμε τρίτη πολιτική δύναμη, με πολύ ισχυρό ποσοστό και είμαστε πολύ κοντά σ’ αυτό, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για να υποστηρίξουμε πολιτικούς και κοινωνικούς σκοπούς και λαϊκούς αγώνες για την ακύρωση των μνημονίων, διότι εμείς είμαστε αντιμνημονιακοί. Εμείς, με δυνάμεις που επιμένουν να συνεχίζουν να εφαρμόζουν το τρίτο μνημόνιο δεν μπορούμε να συνασπιστούμε και να συμμαχήσουμε πολιτικά. Μόνο με δυνάμεις που συμφωνούν μαζί μας ότι πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε δυνατόν να ακυρωθούν τα μνημόνια…»

Ο Δημήτρης Στρατούλης εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ λέγοτνας ότι δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία «διότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μνημόνιο…Ένα και βασικό συνέβη: ήταν πολιτική του επιλογή. Ένα ή δύο μήνες πριν την κρίσιμη ώρα, έκανε την πολιτική επιλογή ότι όποια διαπραγμάτευση κάνει, θα την κάνει στα πλαίσια του ευρώ και της Ευρωζώνης. Απέρριψε δηλαδή τη δυνατότητα που υπήρχε να επεξεργαστεί και να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό και να διασφαλίσει εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες θα αμφισβητούσαν ακόμη και την Ευρωζώνη.»

Σε ερώτηση σχετικά με το plan B του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Στρατούλης είπε ότι «εμείς, σαν υπουργοί, δεν είχαμε εικόνα. Είναι σαφές ότι οι εντολές στον κ. Βαρουφάκη πρέπει να δόθηκαν από τον πρωθυπουργό και να ξεκινήσει αυτή την προετοιμασία και να τη σταματήσει. Σαν υπουργοί, στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου, συλλογικά, δεν το είχαμε κουβεντιάσει.»

Όσον αφορά δε τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι υπήρχε Υπουργός που φοβόταν την κατάρρευση των τραπεζών, το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας υπογράμμισε ότι ο φόβος αυτός δεν εκφράστηκε από κάποιον από τους Υπουργούς που τελικά προσχώρησαν στην Λαϊκή Ενότητα. «Έχει ειπωθεί στο Μαξίμου από υπουργούς, ενδεχομένως, αλλά όχι από αυτούς που δραστηριοποιούνται στη Λαϊκή Ενότητα και ήταν στην Αριστερή Πλατφόρμα. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό, είμαι σίγουρος γι’ αυτό» σημείωσε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Τέλος, όσον αφορά στις συζητήσεις της Λαϊκής Ενότητας με τον Μανώλη Γλέζο είπε ότι συνεχίζονται και ότι έχει την εκτίμηση ότι θα ευοδωθούν τις επόμενες μέρες.