Την ανάγκη να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στο τρίτο Μνημόνιο αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούμε σε τέταρτο Μνημόνιο τόνισε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης λέγοντας ότι αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου.
«Το μνημόνιο αν δεν εφαρμοστεί θα πάμε στο τέταρτο μνημόνιο. Αυτό θα είναι το πραγματικό δίλημμα σε αυτές τις εκλογές» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι ψεύδονται όταν λέγονται ότι «μπορούμε να ξεγελάσουμε τους ξένους».
«Δεν θα πρέπει για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός να ξεγελιέται ότι υπογράψαμε ένα μνημόνιο, δεν θα το τηρήσουμε και θα συνεχίσουμε να περνάμε καλά και όταν βρούμε πρόβλημα οι Ευρωπαίοι θα ξαναπροστρέξουν δίπλα μας. Είναι ίσως και η τελευταία ευκαιρία της χώρας. Δεν είμαστε οι «πονηροί» όπως θέλουν να το παρουσιάσουν τα δύο μεγάλα κόμματα που μπορούμε να ξεγελάμε τους εταίρους μας, πρέπει να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM ο επικεφαλής του Ποταμιού επέμεινε στη θέση του ότι «ο τόπος δεν θα αλλάξει αν δεν υπάρξει μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία του 51%» και πρόσθεσε ότι «λέμε λοιπόν στον κόσμο ψαλίδισε τα δύο μεγάλα κόμματα που τα έχεις γνωρίσει, ενίσχυσε το Ποτάμι για να επιβάλλουμε μεγάλες συμμαχίες».
Σε ό,τι αφορά τη μετεκλογική στάση που θα κρατήσει το κόμμα του ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «δεν θα συμμετέχω σε κυβέρνηση. Δεν θέλω να γίνω υπουργός. Θέλω με το παράδειγμά μου να δώσω ένα μήνυμα στον κόσμο» και πρόσθεσε ότι «οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να γίνονται με τη λογική του μοιράσματος υπουργείων. Θα δώσω τη μάχη για ένα σχήμα που θα έχει τις λύσεις για τα προβλήματα του τόπου. Το Ποτάμι θα δείξει μέσα από συγκεκριμένα πρόσωπα που θα προτείνει το πλαίσιο της κυβέρνησης που πιστεύει ότι θα πρέπει να έχει ο τόπος. Το Ποτάμι λοιπόν θα προτείνει, και αν έχει τη δύναμη, θα επιβάλλει πρόσωπα στην Κυβέρνηση. Τις επόμενες ημέρες θα δώσουμε το στίγμα μας, παρουσιάζοντας αυτά τα συγκεκριμένα, επιτυχημένα, πρόσωπα».
Αναφερόμενος στο ντιμπέιτ ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε κατά των παράλληλων μονολόγων και υπέρ του διαλόγου ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να βρούμε έναν τρόπο ώστε να υπάρχουν πραγματικές αντιπαραθέσεις. Είμαστε αντίπαλοι δεν είμαστε εχθροί μπορούμε να συζητάμε για να λύνουμε τις απορίες του κόσμου».