Ευ. Μεϊμαράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Ραντεβού με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, προκειμένου να συζητηθούν θέματα όπως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το μεταναστευτικό και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, ζήτησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «υπάρχει κοινοτική οδηγία που δεν επιτρέπει τη φορολόγηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης» προσθέτοντας ότι η «η Κομισιόν έδωσε προφορική εντολή για το πάγωμα της απόφασης για φορολόγηση με 23% της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει ΦΠΑ 23% σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία».

Μιλώντας για τη φορολόγηση των αγροτών ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι μία κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα ψηφίσει τέτοια μέτρα ενώ εκτίμησε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα, τότε θα έχουμε σύντομα ξανά εκλογές. “Οι πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν το ροζ συννεφάκι που έφτιαξε οι Τσίπρας τον Γενάρη με τα πεπραγμένα του”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ψέματα και «μας αιφνιδίασε με τις εκλογές» ενώ τόνισε ότι η ψήφος διαμαρτυρίας δεν λύνει τα προβλήματα, μάλλον τα διογκώνει».

Συγκεκριμένα ο κ. Μεϊμαράκης, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαμένη ψήφος σε άλλα κόμματα και αναφέρθηκε εμμέσως στη Χρυσή Αυγή που λόγω του μεταναστευτικού ψηφίστηκε στις προηγούμενες εκλογές από πλήθος πολιτών. «90 δισ. κόστος για την αγανάκτηση είναι πολλά και τα πληρώνουμε. Δεν υπάρχει περιθώριο για διαμαρτυρία σε αυτή τη φάση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με το δίλημμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ «παλιό ή νέο» υποστήριξε ότι «το παλιό έχει και πολλά θετικά και ο νέος μπορεί να είναι γέρος αν έχεις γερασμένες ιδέες, μπορεί να είναι και φαύλος, μπορεί να είναι και διεφθαρμένος» και διερωτήθηκε «ξέρετε πόσους παλιούς έχουμε με νέα μυαλά;».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι κατηγορεί το παλιό κατεστημένο πως φέσωσε τη χώρα 300 δισ., σημειώνοντας πως ξεχνάει ότι «αυτός τη φέσωσε 90 δισ. σε επτά μήνες;». Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο τρίτο μνημόνιο επανέλαβε την πρόθεσή του για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ, για το οποίο όπως είπε δεν υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο και κάλεσε εκ νέου τον τέως Πρωθυπουργό σημειώνοντας με νόημα ότι «θα του τα πω στο κατ’ ιδίαν τραπέζι, αν θέλει».

Ο κ. Μεϊμαράκης επέμεινε ότι «ο Τσίπρας θέλει να την κοπανήσει διότι όταν λέει αυτοδύναμος, που δεν μπορεί, όταν λέει μόνος με τους ΑΝΕΛ και με κανέναν άλλον, σημαίνει ότι αυτός τελικά μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση γιατί σκέφτεται ίσως ότι “40 χρονών είμαι γιατί να πάω εγώ να εφαρμόσω τέτοια μέτρα; Ας κάτσω στην άκρη να περάσουν δυο χρόνια να’ ρθει κάποιος άλλος”».

Καταλήγοντας ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές κυβέρνηση μακράς διάρκειας σημειώνοντας ότι «ανεξαρτήτως του πόσα κόμματα θα είναι στη Βουλή, πιστεύω ότι είναι η εποχή των συζητήσεων και συναινέσεων, διότι μεταρρυθμίσεις τέτοιες χωρίς να συζητηθούν έστω κι αν διαφωνούν οι τοπικοί παράγοντες ή άλλοι θεσμοί δεν μπορούν να υλοποιηθούν αν τουλάχιστον δεν τις ανεχθούν. Άρα απαιτείται όχι μόνο συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και θεσμική συζήτηση με τους τοπικούς περιφερειάρχες, δημάρχους κλπ».