Ο Τσίπρας ζητά λαϊκή εντολή για να συνεχίσει να την παραβιάζει - Συμπράττω με Λαφαζάνη

Σφοδρή επίθεση κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά αλλά και σειράς άλλων κομματικών και κυβερνητικών στελεχών εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, ανακοινώνοντας και τη συνεργασία της ως ανεξάρτητη με την «Λαϊκή Ενότητα». Δήλωσε, δε, ιδιαίτερα υπερήφανη για τους συντρόφους της από το ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν «όχι» στο τρίτο μνημόνιο.

Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί, σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ζητάει λαϊκή εντολή για να συνεχίσει να την παραβιάζει.

Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που οι δανειστές («δανειστές – εκβιαστές» είναι ο όρος που χρησιμοποίησε) δεν αντιλέγουν σε προκήρυξη εκλογών και πρόσθεσε ότι «τώρα που διαλύθηκε η Βουλή, επιχειρείται η διάλυση της ελπίδας του λαού με διαδικασίες εσπευσμένες εκλογικές και πρακτικές». Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι ιδέες και το πρόγραμμά του. Υπάρχουν υπεύθυνοι για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε και συμπλήρωσε ότι υπήρξαν πολλοί (μεταξύ αυτών και η ίδια) που προσπάθησαν το κόμμα να υπερασπιστεί τις θέσεις και τις αξίες του. Όπως είπε υπάρχουν υπεύθυνοι για το γεγονός ότι η κοινοβουλευτική ομάδα δεν λειτούργησε.

«Προσωπικά και έχοντας μέχρι την τελευταία στιγμή καταβάλλει προσπάθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί τους αγώνες της κοινωνίας και το πρόγραμμά του, θεωρώ πως εξάντλησα όλα τα μέσα ώστε να αποτραπεί το κακό. Και αυτό όχι αίφνης αλλά έχοντας υπάρξει εξ αρχής σαφής και συγκεκριμένη σε σχέση με το τι σήμαινε η υιοθέτηση από πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ διαλλακτικής και μεθόδων οι οποίες αντιστρατεύονταν την ουσία της πολιτικής κληρονομιάς και της πολιτικής ουσίας μας» υπογράμμισε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Υποστήριξε, δε, ότι υπονομεύτηκε από το Ν. Φίλη, αλλά και από προσπάθειες σύνδεσής της με τη Χρυσή Αυγή, καθώς και ότι απειλήθηκε με τη φράση «θα σε τελειώσουμε». Κατονόμασε επίσης και τους Γ. Πανούση και Δ. Μάρδα λέγοντας ότι αμφότεροι της επιτέθηκαν παρότι δεν είχαν καμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά για το Μάρδα είπε ότι την πίεσε να παραχωρήσει τα αποθεματικά της Βουλής.

Συνοψίζοντας η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι δέχτηκε διαρκή επίθεση  αλλά ο πρώην πρωθυπουργός δεν σήκωσε το ανάστημά του για να την προστατεύσει. Σημείωσε μάλιστα ότι δέχτηκε απροκάλυπτη επίθεση σπίλωσης η οποία εκπορεύονταν από το Μαξίμου και ότι στο πλαίσιο αυτό δέχτηκε επίθεση και η οικογένειά της (σ.σ. εννοώντας τη μητέρα της και τη θέση που έχει στο ΕΣΡ).

Υπήρξε εναλλακτική πρόταση επέμεινε η πρώην πρόεδρος της Βουλής επιτιθέμενη και πάλι στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος λέει το αντίθετο. Δήλωσε πως στην κοινοβουλευτική ομάδα αλλά και σε τετ α τετ με τον πρώην Πρωθυπουργό δήλωσε την αντίθεσή της και έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για συγκρότηση ομάδων και νομικών επιτελείων με την επιστράτευση των καλύτερων.

Όπως είπε έπρεπε να επιστρατευτούν τα κοινοβούλια και οι διεθνείς οργανισμοί για να μην κινηθούμε στο ασφυκτικό πλαίσιο του Eurogroup.

Τη θέση ότι «το χρέος δεν μειώνεται όσο το βρίζεις» την χαρακτήρισε «προφάσεις εν αμαρτίες» και ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας να απαντήσει γιατί δεν ακούστηκαν οι εκκλήσεις της για ενεργοποίηση της επιτροπής για το χρέος ώστε να τεθεί επικεφαλής μιας ευρωπαϊκής προσπάθειας κατά του χρέους. «Αποτελεί άποψη και θέση μου ότι ο κόσμος αλλάζει και αλλάζει πρώτα από όλα όταν αλλάζουν τα υποδείγματα το ίδιο συμβαίνει και με την άσκηση της πολιτικής εξουσίας» κατέληξε.

Το «παρών» δίνουν μεταξύ άλλων οι Ραχήλ Μακρή, Δημήτρης Στρατούλης, Γιάννης Σταθάς, Μαρία Μπόλαρη και οι συνδικαλιστές Παναγιώτης Καλφαγιάννης και Νίκος Φωτόπουλος.  Μέσα στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ οπαδοί της κ. Κωνσταντοπούλου άνοιξαν πανό στο οποίο αναγράφεται: «Όχι στα μνημόνια, ναι στη Ζωή». Ένα δεύτερο πανό γράφει «Τέλος στη ζωή της ανεργίας» και το έχουν αναρτήσει συμβασιούχοι από το κανάλι της Βουλής.