Το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΚΚΕ

«Τα δοκίμασες, τους δοκίμασες, τώρα με το ΚΚΕ ανοίγουμε τον δρόμο της ανατροπής», θα είναι το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του κόμματος, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο Mega.

Ο Κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τη Λαϊκή Ενότητα ότι έχει τεράστιες ευθύνες για αυτά που διαδραματίζονται στο πολιτικό σκηνικό σήμερα γιατί «έβαλαν πλάτη σε αυτό που σήμερα δήθεν καταγγέλλουν» και πρόσθεσε ότι «πήραν τα αριστερά συνθήματα και τα… ξεπουπούλιασαν». Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε επίσης ότι ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκή Ενότητα «είναι συνυπεύθυνοι για τα αντιλαϊκά μέτρα» τα οποία έφερε το τρίτο μνημόνιο, χαρακτηρίζοντάς το «δυσβάσταχτο» και «παγίδα». Ο κ. Κουτσούμπας διαμήνυσε πως «ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτεί ξανά από εκείνους που χρησιμοποιούν τα συνθήματα της Αριστεράς» και κάλεσε τον λαό να τους καταλογίσει ότι είναι συνυπεύθυνοι λέγοντας ότι «η ουσία είναι ποιος έχει την ιδιοκτησία την καπιταλιστική, τον πλούτο και τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Αν δεν στρέφεσαι ενάντια σε αυτούς είναι ψευδεπίγραφο το ερώτημα ευρώ ή δραχμή».

Παράλληλα ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι έπειτα από τις εκλογές θα σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας με τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, εξηγώντας πως αυτός ήταν και ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τη χώρα στο δρόμο προς τις κάλπες αφού δεν μπορούσε με την ήδη υπάρχουσα σύνθεση της Βουλής να γίνουν τέτοιου είδους συγκλίσεις.