Αυτά είναι τα επικρατέστερα ονόματα για την υπηρεσιακή κυβέρνηση - Παρασκευή η ορκωμοσία

Από 16 μέλη θα αποτελείται σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες πληροφορίες η υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, η οποία εκτιμάται ότι θα ορκιστεί αύριο Παρασκευή οπότε αναμένεται, εκτός απροόπτου, να οριστεί η τελική ημερομηνία εκλογών.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα tovima.gr η λίστα με τα 16 μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι σχεδόν έτοιμη. Με βάση τις πληροφορίες, στο κομβικό Υπουργείο Εξωτερικών επιστρέφει ο παλιός γνώριμος, έμπειρος διπλωμάτης, Πέτρος Μολυβιάτης. Το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο δεν αποκλείεται να χρειαστεί να έχει επαφές με τους δανειστές και να χειριστεί ζητήματα σχετικά με τη συμφωνία και την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, πιθανότατα θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Επιστημόνων Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος και είναι άριστος γνώστης όλης της διαπραγμάτευσης που έχει γίνει, αφού την παρακολούθησε από κοντά, και των κατευθύνσεων που έχουν δοθεί.

Για το Υπουργείο Οικονομίας συζητιέται το όνομα του Νίκου Χριστοδουλάκη. Για το Υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται ότι προορίζεται ο Πανεπιστημιακός Αντώνης Μανιτάκης, για το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, για το Υπουργείο Άμυνας ο Πτέραρχος εν αποστρατείας πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ι. Γιάγκος, για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Αντώνης Μακρυδημήτρης, για το υπουργείο Παιδείας, η Φρόσω Κιάου, για το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ο Χρήστος Ζώης. Στο υπουργείο Δικαιοσύνης πιθανότατα θα μετακινηθεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ενώ για την θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου προορίζεται ο Ροδόλφος Μορώνης.

Κατά πληροφορίες, για την θέση του υπηρεσιακού Υπουργού Υγείας επικρατέστερος φέρεται ο Γιάννης Κυριόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, ενώ δεν αποκλείεται Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού να αναλάβει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.