Ευ. Μεϊμαράκης: Οι εκλογές γίνονται για να δραπετεύσει ο Αλ. Τσίπρας

«Oι εκλογές γίνονται μόνο και μόνο για να δραπετεύσει ο κ. Τσίπρας, μετά τη διαλυτική κατάσταση στην οποία έφερε το Κοινοβούλιο, το κόμμα του και τη χώρα», δηλώνει στη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης επιμένει ότι είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού «να βρει τη λύση από την παρούσα Βουλή και να προχωρήσει στη βελτίωση των όρων της συμφωνίας» και ξεκαθάρισε ότι την επομένη των εκλογών πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εξεταστικής για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., τονίζει ότι κατά τη γνώμη του «δεν θα αρνηθεί κανείς μια διερεύνηση, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες και τις δικές του και της κυβέρνησης» και σημειώνει ότι «οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης επιδείνωναν μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα τη θέση της χώρας μας. Και αφού περιπλανήθηκε σε Ρωσία, Κίνα κλπ. αναζητώντας χρήματα χωρίς αποτέλεσμα, φτάσαμε στην υπογραφή του Μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου».

Κληθείς να σχολιάσει το νέο πολιτικό φορέα “Λαϊκή Ενότητα” του Παναγιώτη Λαφάζανη ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε ότι «με τον κ. Λαφαζάνη και τη Λαϊκή Ενότητα, την οποία εκπροσωπεί, μας χωρίζει άβυσσος. Θα μπορούσα να αγνοήσω τον επικεφαλής του τρίτου σε δύναμη πολιτικού κόμματος;» ενώ για το μεταναστευτικό υπογραμμίζει ότι «με τις προτάσεις μας και τις κινήσεις μας το μεταναστευτικό είχε περιοριστεί. Τώρα το θέμα έχει λάβει νέες διαστάσεις, αφού προστέθηκαν οι δεκάδες χιλιάδες των προσφύγων».